Te koop - Tractoren

Lamborghini - 1R "doppio sedile omologato" - 1964

Gepost op:
17-07-2021
Merk:
Type:
1R "doppio sedile omologato"
Bouwjaar:
1964
Details:
Lamborghini 1 R - 1964 “goedgekeurde tweezitter”.
Tweecilinder model uit de nieuwe serie geproduceerd sinds 1961, chassis afgeleid van de 2241R met een nieuwe FL2-motor (koppen van aluminiumlegering).

Lamborghini FL 2 motor: 4-takt dieselcyclus - directe injectie - 2 cilinders.

Transmissie: Tweewielaandrijving - koppeling met één plaat - versnellingsbak met reductie, 6 versnellingen en 2 achteruitversnellingen.

Remmen: hydraulisch (laatste productiejaar hydraulische remmen: 1964).

Afmetingen en gewicht: lengte 2270 mm - breedte 1550 m; gewicht 1150 kg.

--------------

Lamborghini 1R tractor, volledig gerestaureerd en in uitstekende staat.
Deze tractor werd gerestaureerd met oog voor detail en door zorgvuldige zorg te besteden aan de assemblage van alle onderdelen.

Het is waarschijnlijk een van de beste Lamborghini 1R-tractoren op de Europese markt.

Gevonden op het platteland in het wijngebied Valpolicella (Verona), in slechte staat, maar compleet met alle onderdelen.
De investering en het werk die 6 maanden duurde in 2020 was aanzienlijk omdat we een nicheproduct wilden aanbieden dat na verloop van tijd in waarde zou toenemen, mede dankzij de typische dubbele zitting die goedgekeurd is op het registratiedocument.

Carrosserie en chassis werden gezandstraald en behandeld met epoxy grondverf. De plaatdelen zoals spatborden, motorkap en stoelen zijn onder handen genomen en rechtgetrokken zonder gebruik van vulling en gecoat met twee verflagen in originele Lamborghini kleuren met een hoogglans.

Tekst en nummers in reliëf zijn met de hand afgewerkt.
Volledig gereviseerd en gerestaureerd mechanica voor optimale compressie, de injectiepomp en versnellingsbaklagers zijn gereviseerd.
Het hydraulische remsysteem is volledig functioneel, met nieuwe zuigers en hoofdcilinder.

Het elektrische systeem werd herbouwd met behoud van het oorspronkelijke knoppenschema en werd de stroomtoevoer van de dynamo naar de accu verbeterd.
De Smiths-meters zijn origineel en in werkende staat, de weergegeven tijd is de tijd toen het gevonden werd voor de restauratie, daarna alleen gebruikt voor afstelling en reizen van een uur naar de werkplaats.
Nieuwe voor- en achterbanden goedgekeurd op het kentekenbewijs.

Fotoboek van alle fasen van de restauratie aanwezig, bouwjaar 2020.

De tractor is ter plaatse te bezichtigen in Badia Polesine; neem contact op met Catawiki om een afspraak te maken. Transport door heel Europa kan in overleg worden geregeld.
Foto's:
1964 Lamborghini 1R "doppio sedile omologato" te koop 1964 Lamborghini 1R "doppio sedile omologato" te koop 1964 Lamborghini 1R "doppio sedile omologato" te koop 1964 Lamborghini 1R "doppio sedile omologato" te koop
Contact: