Te koop - Auto's

Volkswagen - Scirocco - 1981

Gepost op:
11-09-2021
Merk:
Type:
Scirocco
Bouwjaar:
1981
Details:
Volkswagen Scirocco GT

Geschiedenis van de Scirocco:
De Scirocco werd uitgebracht in 1973, ontworpen door Giorgetto Giugiaro die de Volkswagen Golf, de Gulia GT2000 Veloce, de Lotus Esprit, de Ferrari 250GT, de Gordon Keeble GT, de Maserati Ghibli en vele anderen heeft ontworpen. De GT-versie werd geproduceerd voor de serie 2 in 1981 met een 1600cc 85 pk motor.
Deze Scirocco GT:
Deze Scirocco GT serie 2 fase 1 type 53FR22B rijdt sinds 24.06.1981 op de weg, het is van de eerste eigenaar met Volkswagen onderhoud zoals uit het onderhoudsboekje blijkt. Er is zelfs een "Look Book" opgezet voor het meer gedetailleerde onderhoud tot 206.000 km. De Volkswagen sticker voor de volgende onderhoudsbeurt staat op de deurstijl. Het heeft nog steeds de instructies, de volledige handleiding, het onderhoudslogboek, een dubbele set sleutels, ook origineel, evenals veel administratieve documenten uit die tijd. Het is slechts een keer opnieuw gespoten en tot op de dag van vandaag is het nog steeds perfect met een sprankelende kleur. Frans registratiedocument, de LVA-waarde is €6.500.
De originele bekleding en het tapijt zorgen voor een vintage sfeer en de 85 pk motor biedt een zeer aangename sensatie tijdens uw ontspannende tochtjes en niet zo ontspannende ritten. Nadat we dit voertuig een tijdje in de garage hadden laten staan, besloten we om het te verkopen omdat een auto als deze meer aandacht verdient dan ik het kan geven. Uit de laatste ritten blijkt dat de auto perfect rijdt, het is nog steeds plezierig om ermee te rijden. Dit voertuig verdient een nieuwe eigenaar voor nieuwe avonturen.
De sterke punten:
Van de eerste eigenaar - onderhoudsboekje - handleiding -originele bekleding en tapijt - het rijdt perfect - perfect onderhouden - lakwerk in een zeer goede staat - vintage koplampen - vintage aluminium velgen en in een goede staat.
De gebreken:
De gebruikelijke slijtage op het tapijt door de hielen van de bestuurder, en op de bestuurdersstoel - het dashboard is gebarsten vanwege de zon - kleine deukjes in de deuren - de raamslinger van de bestuurder is beschadigd - een kleine deuk op de achterbumper. De koppeling slipt ietwat uit bij lage toeren en zal binnenkort moeten worden vervangen.
Foto's:
1981 Volkswagen Scirocco te koop 1981 Volkswagen Scirocco te koop 1981 Volkswagen Scirocco te koop 1981 Volkswagen Scirocco te koop
Contact: