Te koop - Auto's

Volkswagen Camper Westfalia Weekender

Gepost op:
06-12-2021
Merk:
Bouwjaar:
1988
Details:
Deze Volkswagen Bus uit 1988 is een Westfalia Camper "Weekender" camper afgewerkt in mooie "two-tone" pastel-wit met beige bovenzijde. De bus wordt aangedreven door een 1.600cc flat-four gekoppeld aan een 4-speed handgeschakelde versnellingsbak en is voorzien van schijfremmen vooraan, een enkele carburator, en dubbele dakdrager in authentieke stijl.

Deze Camper Westfalia "Weekender" werd nieuw gebouwd in Brazilië in 1988. Daar heeft hij 23 jaar rondgereden, tot hij in 2021 de plas heeft overgestoken tot in België. Hij werd ongebouwd van een busje naar Westfalia camper. De ombouw omvatte installatie van nieuwe voorzetel, tapijten, sofa/slaapbank, kastjes, bergruimtes, koelkast, wastafel, eettafel, water toe- en afvoer, dakdragers, lambrisering, gordijnen,... Alles wat je nodig kan hebben voor een leuke campeertrip !

Geschiedenis
In 1967 introduceerde Volkswagen, de tweede generatie Type 2 van een succesnummer, de Panoramabus. Dit model heeft 13 zijn achter-ramen en een gewelfde voorruit zonder middenspijl. Behalve uiterlijke wijzigingen, kende het nieuwe exemplaar ook enkele motorische verbeteringen. Met 1.6 L en 48 DIN pk (35 kW) werd het vermogen van de motor groter. Ook van de T2 werden verschillende versies gemaakt. De modellen van voor 1971 worden T2a genoemd. In 1972 is een overgangsmodel geproduceerd dat de modelnaam T2a/b kreeg. Een front van de a en achterkant van het b model zijn belangrijkste kenmerken. Type 2's van tussen 1972 en het begin van de jaren 80 hebben de naam T2b, en de term T2c is bedoeld voor de bussen met verhoogde daken die in de vroege jaren 90 speciaal voor Amerikaanse marktkoopmannen werden gebouwd. De T2 werd eerst in Duitsland, daarna in Mexico en vervolgens in Brazilië gebouwd. Vanaf modeljaar 2006 is een vloeistofgekoelde motor geplaatst (een 1,4 liter met 78 pk), waarmee het tijdperk van de luchtgekoelde boxermotor ten einde kwam. Op 20 december 2013 werd de laatste T2 gebouwd. Het aantal geproduceerde voertuigen was rond 80.000.

Exterieur
Dit Volkwagen Type 2 busje werd omgebouwd naar camper. Dit betreft de 13-ramen uitvoering met dubbele zijdeur. Zijn carrosserie is netjes, heeft wel paar kleine gebruikssporen. Deze werden allen toegevoegd aan de fotogalerij. Alle panelen sluiten mooi aan. De camper werd volledig herspoten in zeer geslaagd "two-tone' pastel wit met matching beige bovenzijde. De dakdrager, in authentieke stijl met houten dwarsliggers, maken het plaatje compleet.

Interieur
Het interieur is recent vernieuwd en omgebouwd naar camper. Hierin is slaapbank voorzien (rock en roll bed) van zit naar slaapbank, eettafel , koelkast, wastafel met watertoevoer en afvoer, allerhande kastjes en opbergruimtes, lambrisering, tapijten en gordijntjes. Het is duidelijk dat deze ombouw met zorg en gevoel voor authenticiteit werd uitgevoerd.

Motor en versnellingsbak
Het vermogen komt van een 1.584cc dual-port flat-four gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak. De motor start en loopt soepel. Het vermogen wordt aan de achterwielen geleverd via een 4-versnellingsbak die vlot schakelt.

Onderhoudsinfo
Er werd recent een nieuwe batterij is geplaatst. Verdere info over onderhoud is niet aanwezig. Er dient dus best een klein onderhoud voorzien te worden.

Gekende problemen
Geen problemen enkel even onderhoud en nazicht voor ingebruikname. De Camper heeft immers enkele maanden stil gestaan wegens transport. We raden dus aan een klein onderhoud uit te voeren, de remmen eens te ontluchten om daarna te genieten van de vakantietrip!

Wat we moeten weten
Leuke bus met gegarandeerd veel bekijks en sympathie wanneer u hiermee op vakantie trekt!
Foto's:
1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop 1988 Volkswagen te koop
Contact:
Passion For Classics
Ouderdomseweg 26A
8970 Poperinge
België