Te koop - Auto's

MG B Roadster 1974 Volledig Origineel Nieuwstaat

Gepost op:
04-08-2022
Merk:
Type:
B
Bouwjaar:
1974
Prijs:
€ 18.900
Details:
MG-B Roadster 1974

Te koop, deze MG-B Roadster uit 1974 (een originele chroombumper). Van origine een auto uit Californië, dus een roestvrij exemplaar.
De MG is sinds 1998 in Nederland en is uitgebreid gerestaureerd waarbij zeer goed gekeken is naar de originele specificatie. De auto is voorzien van de originele lakkleur, heeft nog het originele interieur en is in een fantastische staat.
Zowel optisch als technisch is dit een zeer goede auto.

Het lakwerk is uitgevoerd in Harvest Gold (de originele kleur) en is in perfecte staat, de lak is voorzien van een Gyeon keramische coating voor zeer goede bescherming. Verder is de buitenzijde voorzien van net chroomwerk, originele chroombumpers en gespoten spaakvelgen met nieuwe Vredestein Classic banden in de originele maat. Let ook op de unieke details zoals de 3 ruitenwissers (een zeldzame optie destijds) en het mooie bagagerek op het kofferdeksel.
Het interieur is in goede staat, de stoelen zijn voorzien van de originele bekleding en de hoofdsteunen zijn correct voor dit bouwjaar. De kap opent en sluit goed en is in nette staat, echter wordt de auto uitsluitend gebruikt met goed weer, dus deze blijft uiteraard omlaag! De kap wordt daarbij mooi afgedekt door de tonneau cover.

Ook de technisch staat is zeer goed, bijna alle technische delen zijn de afgelopen paar jaren gereviseerd. De motor heeft een zeer goede en gelijke compressie op alle vier de cylinders, loopt goed en start zeer betrouwbaar. De meeste pakkingen zijn recentelijk vervangen en de carburateurs zijn volledig schoongemaakt (ultrasoon reiniging) en opnieuw afgesteld. Daarnaast is er in de originele verdeler een elektronische ontsteking gemonteerd en zijn de HT leads en bobine vervangen. Uiteraard is het standaard onderhoud uitgevoerd zoals nieuwe olie, oliefilter vervangen, luchtfilters vervangen, nieuwe bougies, nieuwe remvloeistof en koppelingsvloeistof etc.
Naast de technische werkzaamheden onder de motorkap is de onderzijde van de auto ook niet vergeten, de volledige ophanging is gereviseerd. Dit houdt in dat alle ophangingsdelen zoals de cross-member, draagarmen, drop links, schokdempers, king pins etc. volledig gereviseerd zijn. Dus gestraald, gespoten in de originele kleur en blank gelakt, daarnaast zijn alle rubbers vervangen door PU poly bushes (dus geen onderhoud meer, strakker sturen en betere wegligging), de schokdempers voorzien van nieuwe olie en alle slijtage onderdelen in de ophanging vervangen. De veren en de stabilisator stang zijn ook vernieuwd. Ook is het volledige stuurhuis vervangen incl. stuurkogels. Deze MG rijdt dus beter dan nieuw!
Het remsysteem is volledig vernieuwd, dus nieuwe schijven, nieuwe blokken, nieuwe remklauwen voor, nieuwe flexibele remleidingen, nieuwe hoofdremcylinder etc. Daarnaast is ook het koppelingssysteem vernieuwd, dus ook een nieuwe mastercylinder en nieuwe slavecylinder. Bij het vernieuwen van onderdelen is altijd gelet op originaliteit!

Uiteraard is alles volledig gedocumenteerd, facturen van alle werkzaamheden en vervangen onderdelen zijn altijd bijgehouden en worden uiteraard meegeleverd met de auto. Vanaf 1998 tot nu is dit een flinke klapper vol!

Kortom, een mooie auto in volledig originele staat met volledig bekende historie. Klaar om direct van te genieten deze zomer!

Meer foto's zijn uiteraard beschikbaar, neem even contact op in dat geval! Ook bij verdere vragen hoor ik het graag van u!
Foto's:
1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop 1974 MG B te koop
Contact:
Martijn
6174RB Sweikhuizen
Nederland
Gsm 0031655722579