Te koop - Auto's

Mercedes-Benz - 220A Ponton - 1956

Gepost op:
15-01-2022
Merk:
Type:
220A Ponton
Bouwjaar:
1956
Details:
Mercedes-Benz 220A (W180) Ponton in nette conditie van bouwjaar 1956.

Deze uit het zonnige Spanje afkomstige Mercedes is in het bezit van Spaanse registratiepapieren.

De Mercedes Ponton was de eerste compleet nieuwe Mercedes serie na de tweede wereldoorlog. De Ponton verving hiermee het model 170 die tot het jaar 1942 werd geproduceerd.
De 220A was een luxere en betere versie van het W120 model 180 met een verlengde wielbasis. De passagierscabine werd verlengd met 70 mm om zo meer beenruimte voor de passagiers achterin te creëren. Deze zescilinder Pontons zijn gemakkelijk te onderscheiden van hun kortere viercilinder broers en zussen door de extra “quarter light” ramen in de achterportieren.

Van deze Mercedes zijn er helaas steeds minder te vinden, zeker de W180 uitvoering met grotere motor wordt zelden aangeboden.

Deze Mercedes start direct en loopt netjes stationair, is voorzien van zwarte lak en mooi beige (kunst)lederen interieur, wat voor die jaren een mooie combinatie was.

De Mercedes verkeert nog in originele staat. Het beige (kunst) lederen interieur en de motorruimte verkeren nog in relatief nette staat, zeker voor een auto van die leeftijd.
Tevens is de auto voorzien van euro-bumpers, wieldoppen, originele Becker radio en originele gebruiksaanwijzing/handleiding.

Deze 220A is een nette verschijning, echter betreft het wel een auto van 65 jaar oud met dus enkele schoonheidsfoutjes die met een dergelijke leeftijd verwacht mogen worden (zie foto's). Het is aan u de keuze om de auto naar een volgend niveau te tillen of om er zo van te gaan genieten.

Deze Mercedes-Benz Pontons zijn steeds lastiger te vinden, wacht dan ook niet te lang en wordt de nieuwe eigenaar van deze tijdloze klassieker.

Gezien de leeftijd van deze Mercedes-Benz is het mogelijk dat er gebruikers of ouderdomssporen zijn ontstaan (zie foto's). Tevens is het raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te doen voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Auto is te bezichtigen en af te halen in Lemmer, Nederland.
Foto's:
1956 Mercedes 220A Ponton te koop 1956 Mercedes 220A Ponton te koop 1956 Mercedes 220A Ponton te koop 1956 Mercedes 220A Ponton te koop
Contact: