Te koop - Auto's

Mercedes-Benz - 190 SL - NO RESERVE - 1961

Gepost op:
17-09-2022
Merk:
Type:
190 SL - NO RESERVE
Bouwjaar:
1961
Details:
Hierbij bied ik aan een zeer correcte Mercedes-Benz 190SL uit 196 in de super sympathieke fabriekskleurcode #334 Light Blue met een perkament licht crème interieur. Deze 190SL is een nostalgisch eerbetoon aan de goede oude tijd van rijplezier. Uiteraard is hij uitgerust met een handgeschakelde vierversnellingsbak, dubbele Solex-carburateurs, massieve wielen, softtop, Mercedes-Benz wieldoppen, beauty ringen en kenmerkende white line-banden. Een prachtige combinatie van fabriekskleuren, een pure 190SL die net uit de stalling is gekomen en voorzien is van een vrij draaiende motor en de complete set sleutels om hem te starten.

Het is een volledig originele auto, door mij persoonlijk geïmporteerd naar Europa vanuit Californië, met douane-inklaring in Antwerpen in 2021. Dit is een zeldzame perfecte kandidaat voor restauratie, in principe ruwweg onaangeroerd en opgeslagen in zijn natuurlijke staat.

Ouderdoms- en gebruikssporen zijn aanwezig, maar de auto is met veel zorg en respect binnen gehouden. Een volledige restauratie is nooit geprobeerd. Origineel chroom en volledig authentiek exterieur, alles aanwezig en in orde, geen verrassingen. Tevens matching numbers en volledig correcte en korte autohistorie.

Ik ben pas de 3e eigenaar. De auto is over het algemeen compleet met slechts enkele kleine onderdelen die ontbreken of niet goed werken vanwege de leeftijd.

Vooral het motorcompartiment is goed bewaard gebleven, het bevat de fabrieksunieke clips, schroeven en bouten die als volledig origineel zijn geïdentificeerd en het bewijs dat de motor nooit uit het voertuig is verwijderd. Alle platen met overeenkomende nummers zijn op hun plaats en komen geheel overeen.

Restauratie van deze auto is nodig maar het startpunt is zeer goed. De auto is door mij persoonlijk gekocht met de bedoeling hem te restaureren om deel te nemen aan de shows, maar door een algemene verandering van situatie wil ik hem nu met pijn in mijn hart aanbieden aan de serieuze verzamelaar/restauratiespecialist/SL190 liefhebber.

Neem contact met mij op om de auto te bekijken als u in de buurt van Monaco bent. U bent zeer welkom.

Ik bied GRATIS professionele levering in heel Europa aan.
Foto's:
1961 Mercedes 190 SL - NO RESERVE te koop 1961 Mercedes 190 SL - NO RESERVE te koop 1961 Mercedes 190 SL - NO RESERVE te koop 1961 Mercedes 190 SL - NO RESERVE te koop
Contact: