Te koop - Auto's

Jaguar - XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100 - 1992

Gepost op:
21-01-2023
Merk:
Type:
XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100
Bouwjaar:
1992
Details:
Onder de motorkap bevindt zich een 5,3 liter V12 met natuurlijke aanzuiging die 295 bhp levert aan de achterwielen via een automatische transmissie met drie versnellingen.
Oorspronkelijk geleverd aan Canada. Hij bevindt zich nu in Athene, Griekenland.


Voorheen geregistreerd en getest op uitstoot in Californië dus kan opnieuw geïmporteerd worden in de VS als de volgende eigenaar dit wil.
Het is nummer 28 van 100 van de zeer zeldzame 'Final Canadian Edition', die allemaal op de Canadese markt zijn geleverd.
De auto staat op zijn originele 15-inch 'pepperpot' lichtmetalen velgen en is afgewerkt in Black Cherry boven een met met havermoutkleurig leder afgewerkte cabine met inleg van walnootfineer.
De fabrieksspecificatie omvat alle extra's die in die tijd beschikbaar waren: elektrisch bediende ramen en zonnedak, boordcomputer, airconditioning, ABS-remsysteem en cruisecontrol.
Er is een moderne Sony stereo geïnstalleerd die compatibel is met Bluetooth.
Er wordt een originele gereedschapsroltas meegeleverd.
Helaas zijn de bijbehorende gebruikershandleiding en het boekenpakket tijdens een eerdere verhuizing zoekgeraakt (ze zijn gestolen tijdens de overdracht van de auto van de VS naar GB).
Er is geen schade aan de carrosserie bekend.
Al het chroom is origineel en in uitstekende staat.
Alle lampen aan de buitenzijde en de ruitenwissers zijn in volledig werkende staat.
De auto is mechanisch sterk, zonder lekkages en is altijd binnen het door de fabrikant aangeraden brandstofverbruik gebleven.
Hij start feilloos, loopt goed en remt en gedraagt zich zoals het hoort. Hij is tijdens mijn bezit nooit oververhit geraakt, zelfs niet in het verkeer en bij zeer warm weer.
De meest recente apk in het VK is uitgevoerd op 31 augustus 2018 bij 254.128 kilometer, waarbij geen problemen werden genoteerd.
Vervolgens is een historische FIVA-kaart afgegeven op 2/22 tegelijkertijd met een Griekse registratie (inclusief invoerrechten/-belasting).
Versnellingsbak volledig gereviseerd in 5/22 en van nieuwe banden voorzien.
Jaguar Heritage Trust-certificaat inbegrepen bij het voertuig.
Het wordt aanbevolen het voertuig te bezichtigen in Athene in Griekenland alvorens een bod te plaatsen om teleurstelling te voorkomen. Gelieve contact op te nemen met Catawiki om een afspraak te maken.
Foto's:
1992 Jaguar XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100 te koop 1992 Jaguar XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100 te koop 1992 Jaguar XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100 te koop 1992 Jaguar XJ 12 Vanden Plas - LE 28/100 te koop
Contact: