Te koop - Auto's

Fiat - 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" - 1968

Gepost op:
12-03-2023
Merk:
Type:
500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1968
Details:
Eén van de 20 geproduceerde exemplaren.
Chassisnummer: 1568566
Carrozzeria Savio
Eén vorige eigenaar.
Onlangs volledig gerestaureerd.

Carrozzeria Savio, opgericht in 1920, was één van de vele carrosseriebouwers in de omgeving van Turijn die zich specialiseerde in de productie van speciale carrosserieën voor Fiat. In 1967 presenteerde Savio de 'Albarella' (de naam is afgeleid van een privé-eiland in de lagune ten zuiden van Venetië), gebouwd op basis van het onderstel van de Fiat 500 F, als concurrentie voor de 500 Jolly Ghia. Hij werd geproduceerd in een zeer beperkte oplage (er wordt gesproken van slechts 20 exemplaren in totaal), omdat de prijs niet concurrerend was. Vandaag de dag zijn slechts acht exemplaren bewaard gebleven.

Dit voertuig heeft het laagst bekende chassisnummer en wordt verondersteld het presentatie-exemplaar te zijn dat door de pers is gefotografeerd en in de tijdschriften is gepubliceerd. Bovendien had dit exemplaar slechts één eigenaar, de nachtclub 'La Bussola' nabij Forte dei Marmi aan de Rivièra, en zou door zangeres Mina tijdens de presentatie van haar album in 1968 als strandstoel zijn gebruikt.

De auto heeft een grondige en volledige restauratie ondergaan: de carrosserie, de motor en de mechaniek werden volledig gedemonteerd en opnieuw in elkaar gezet met nieuwe of identiek gerestaureerde onderdelen. De kleur is origineel en opnieuw aangemaakt op basis van een bewaard gebleven, verborgen monster.

Het interieur is volledig gerestaureerd in echt riet door een gespecialiseerde vakman, op precies dezelfde manier als vroeger, met de hand en met een beschermende coating op het hout. De bekleding is gemaakt van echt natuurlijke stof, met de hand genaaid, met geknoopte tapijten.

De motor is geheel nieuw en herbouwd, net als de versnellingsbak, de remmen, de elektra, het chroom en de ophanging.

De onderkant is voorzien van nieuwe vloerplaten en volledig gerestaureerd.

De APK werd uitgevoerd in maart 2023, zonder gebreken, en is geldig tot maart 2025.

De auto is geschikt om deel uit te maken van de beste privé- of museumverzamelingen, of voor gebruik aan de zomerse Rivièra. Een niet te evenaren investering en een unieke kans om deze echt handgemaakte en originele, vintage strandjutter te verwerven.

Let op: de motorkap en het chassis zijn aanwezig en dienen gerestaureerd te worden.

Op de documenten regulier geregistreerd als 'Fiat 500 Albarella', met Aperta carrosserie en uniek exemplaar met homologatie.

Enkele video's van de auto, de motor en het rijden op de weg zijn beschikbaar. Ook is er een fotogalerij in hoge resolutie beschikbaar die deel uitmaakt van deze beschrijving op de website van de verkoper. Gelieve hiernaar te vragen via Catawiki. Bieders zijn ook van harte welkom om het voertuig te bezichtigen en om een proefrit te maken. De auto bevindt zich in Quarrata 51039 (PT), Italië. Gelieve contact op te nemen met Catawiki om een afspraak te maken. U kunt ook een videogesprek via uw smartphone boeken.

We kunnen de eigendomsoverdracht of exportpapieren op afstand regelen. Betaalbare levering binnen Italië, Europa en naar de rest van de wereld. U kunt de auto ook probleemloos ter plaatse ophalen. Hij mag kosteloos 15 dagen in onze stalling blijven staan.

We raden u aan om het voertuig voor het einde van de veiling te bezichtigen, dit kan ook via een videogesprek op uw smartphone (WhatsApp, FaceTime). Gelieve een bericht te sturen naar Catawiki om een afspraak te maken. De verkoper behoudt zich het recht voor om schadevergoeding te eisen als de koper de aankoop niet betaalt, hetgeen automatisch wordt geacht te hebben plaatsgevonden met het winnende bod en de koper verplicht tot betaling, volgens het verkoopcontract dat beschikbaar is op de website van de verkoper.

Volg onze veilingen van klassieke auto's ZONDER MINIMUMPRIJS op Catawiki.

#LuxuryIconsCollection
Foto's:
1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop 1968 Fiat 500 Albarella Spiaggina "NO RESERVE" te koop
Contact: