Te koop - Auto's

Ferrari - 400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE" - 1978

Gepost op:
11-09-2021
Merk:
Type:
400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1978
Details:
Geschiedenis van het model:
De Ferrari 400 V12 met een handgeschakelde versnellingsbak met 5 versnellingen en Weber carburateurs is een extreem zeldzaam model dat in slechts 147 exemplaren geproduceerd werd van 1976 tot 1979 en is de laatste met de V12 carburateur, opvolger van de Ferrari 330 GTC, 365 en Daytona.

De 400 versie werd nooit officieel aangeboden als een Cabriolet maar vanwege de grote vraag converteerden een aantal ateliers, in samenwerking met dealers, zeer weinig exemplaren: Pavesi in Italië, Straman in Californië, Stommel Con-Moda in Duitsland.

De Cabriolet-conversie kostte zelfs twee keer zoveel als de Ferrari!

Staat en details:
Deze Europese 400 is een van de vijf die in Duitsland is gemaakt door het atelier Stommel Con-Moda en is het meest bewonderde ontwerp: de softtop vouwt elektrisch naar beneden waardoor de auto een echte ROADSTER is.

Ferrari "Azzurro Hyperion" kleur, uitgerust met stuurbekrachtiging, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor en achter.

De motor met overeenkomende nummers is origineel vanaf de oorsprong, het nummer is te vinden in het Ferrari onderhoudsboekje (00242).

De geschiedenis en het onderhoud zijn volledig gedocumenteerd en bekend vanaf de oorsprong. Het werd nieuw geleverd aan de eerste Duitse eigenaar in Bolzano (Italië) voordat het werd verkocht naar Frankrijk en vervolgens België, waar het een totale motorrestauratie kreeg van Ferrari-specialist Valenti Auto, de gedocumenteerde kosten bedragen meer dan €50.000 (foto).

De kilometerteller toont slechts 85.676 km, die zijn origineel en gedocumenteerd vanaf 1978 tot de laatste factuur in 2021.

In augustus 2021 werd een restauratie voltooid van het tapijt, de gehele voor- en achterwielophanging met nieuwe onderdelen, en het elektrische systeem (foto's en facturen).

De uitlaat is volledig gemaakt van roestvrij staal, de Michelin TRX banden zijn nieuw, gemonteerd in 2018.

Autoretrò magazine in 2016 bevatte een 8 pagina's tellend artikel getiteld "Melodie au grand air" (foto).

Een compressietest gaf geweldige resultaten.
Inclusief een nieuwe oldtimerradio die moet worden gemonteerd.
Een video van de motor, het rijden, de motorkap en de auto is beschikbaar op aanvraag via Catawiki.

Let op: De airconditioning is compleet maar werkt niet.

Geregistreerde auto voor verzamelaars met FFVE (Federation Francaise Vehicules Epoque) certificaat.

"Cabriolet" documenten naar behoren geregistreerd.


Bieders zijn van harte welkom om het voertuig te bezichtigen en om een proefrit te maken, het staat in Quarrata 51039, PT, Italië.
Stuur a.u.b. een bericht naar Catawiki om een afspraak te maken.
Levering in heel Italië, Europa en naar de rest van de wereld tegen betaalbare tarieven.

Volg onze veilingen zonder MINIMUMVERKOOPPRIJS.
Foto's:
1978 Ferrari 400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE" te koop 1978 Ferrari 400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE" te koop 1978 Ferrari 400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE" te koop 1978 Ferrari 400 Cabriolet Stommel - Manual "NO RESERVE" te koop
Contact: