Te koop - Auto's

DKW - F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE" - 1937

Gepost op:
12-09-2020
Merk:
Type:
F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1937
Details:
Deze 1937 DKW is een zeldzame 'Meisterklasse Cabriolet Sedan' versie in lichtgrijs en zwart, F7 model met een groter cilinderinhoud (692cc) vergeleken met het vorige model.

Nog steeds met de originele nummerplaat uit 1947 toen hij voor het eerst werd geregistreerd in Italië.

De DKW heeft een eenvoudige maar slimme tweecilinder motor met een aparte ontsteking; in feite zijn het twee bobines en twee condensatoren die nokkenassen, kleppen en andere complicaties overbodig maken.

Voorwielaandrijving (een van de eerste exemplaren ter wereld).

Dit was eigenlijk de DKW-filosofie: een eenvoudige maar duurzame en briljante motor bij lage snelheden.

Vloeistofgekoeld met radiator.

Dit exemplaar heeft een zeer solide en originele oude restauratie; het heeft de zeldzame spaakvelgen, recente banden, cabriokap in goede staat en lakwerk in redelijke staat, er zijn wel wat sporen van ouderdom.

De auto start en stuurt goed, elektrisch systeem over het algemeen in goede staat, benzinetank werd gerestaureerd (ook van binnen), maar er zijn enkele waterlekken uit de motorafdichtingen, deze moet worden gedemonteerd voor een nieuwe reeks afdichtingen. Decoratieve staafknipperlichten.

Carrosserie en chassis zijn stevig, een compressietest op de motor gaf zeer goede en uniforme resultaten (zoals zichtbaar op de foto's).

Interieur in mooie staat, bekleding van de stoelen en panelen is schoon en zacht met een goede vulling.

Een video van de auto is beschikbaar, neem hiervoor contact op met Catawiki.

Soortgelijke voertuigen met documenten in orde en reeds geregistreerd in Europa zijn moeilijk te vinden.

Bieders zijn welkom om de auto te bezichtigen. Hij staat in Quarrata, 51039, PT, Italië. Neem contact op met Catawiki voor het maken van een afspraak.

We kunnen de overschrijving regelen alsmede de exportdocumenten op afstand. Verzending beschikbaar binnen heel Italië, Europa en de rest van de wereld tegen gunstige tarieven.
Foto's:
1937 DKW F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE" te koop 1937 DKW F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE" te koop 1937 DKW F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE" te koop 1937 DKW F7 Meisterklasse Cabriolet "NO RESERVE" te koop
Contact: