Te koop - Auto's

Chevrolet - Bel Air Convertible - 1957

Gepost op:
21-11-2020
Merk:
Type:
Bel Air Convertible
Bouwjaar:
1957
Details:
De Chevrolet Bel Air cabriolet afkomstig uit 1957 is zonder twijfel de meest iconische Amerikaanse oldtimer aller tijden. Wanneer een wild vreemde word gevraagd of de naam 'Chevrolet Bel Air' iets oproept, dan komt er zonder meer de referentie naar een cabriolet.

Chevrolet bouwde de Bel Air van 1950 tot 1975 hoofdzakelijk voor de Amerikaanse markt. In Canada bleef hij maar liefst tot 1981 in productie. Het model bestaat eigenlijk uit vele verschillende varianten, welke worden onderverdeeld in 7 generaties. De eerste generatie is het modeljaar 1950-1954, opgevolgd door de 2e generatie van 1955-1957. Het is de 2e generatie die het meest gezocht is door liefhebbers en puristen. Binnen deze 3 productie jaren is dan weer specifiek het model van 1957 dat absoluut de meest begeerlijke variant is! De 'Bel Air' van dat jaar staat gelijk aan andere iconen uit zijn tijd, zoals Elvis Presley & Marilyn Monroe.

Voor het modeljaar 1957 werden de 'achter vleugels' vergroot maar bleven in vergelijk met andere fabrikanten stijlvol klein. Specifiek voor dit modeljaar werd de geribbelde aluminium plaat op de achter schermen geïntroduceerd. Kenmerkend voor een 57'er Bel Air zijn de twee ornamenten die op de motorkap prijken.

De auto specifiek hier aangeboden is in absolute top staat! Het betreft een 57'er Bel Air uitgerust met de optionele grotere 283ci (ofwel 4640cc) V8 motor en voorzien van '4 barrel' carburateur. Dit geheel levert 220pk wat word overgebracht door zijn originele powerglide automatische versnellingsbak.

Zijn matador rode uitstraling afgewerkt met chroom accenten verkeren allen in zeer goede staat. De auto is in het verleden volledig gerestaureerd en daarmee geheel overgespoten. Het resultaat is dat hij daarmee dan ook fenomenaal in zijn lak staat. Nergens is er enige vorm van roest te vinden op zowel carrosserie als chassis. Er is slechts één oneffenheid aan te merken in de lak van het rechter portier, hier is een heel klein 'pitje' lak bijgewerkt. Zijn elektrisch bediende witte cabriolet kap is in zeer goede (bijna nieuw) staat. Deze functioneert volledig naar behoren en sluit zonder problemen af. Rondom is het voertuig voorzien van de originele correcte logo's waarbij slechts in het logo aan de voorzijde een kleine barst aanwezig is.

Bij het instappen aan de bestuurderszijde valt direct zijn bijpassende, zo goed als originele interieur op. Voorzien van rood leder met zilver inzet oogt het geheel perfect in harmonie met de auto en is hij verder volledig uitgevoerd zoals deze origineel werd besteld in 1957. Plaatsgenomen achter het stuur toont ook hier alles in zeer goede staat. Het stuur is nog volledig origineel en nooit gerestaureerd. Verder komt het gehele dashboard met instrumenten over als zijnde on-gerestaureerd en in zeer goed bewaarde staat. Het aflezen van de kilometerstand toont 62663 kilometer. Wat direct op valt is dat de maximum snelheid 240 aangeeft, zonder enige annotatie van eenheid. Origineel Amerikaans geleverde exemplaren zijn voorzien van een mijlen teller welke reikt tot 120mph (193 km/h). In dit geval toont het aan dat de snelheidsmeter werkelijk in kilometers is, en dat hij mogelijk origineel werd geleverd in Europa. Hier is geen historie van aanwezig. Het is dus eveneens mogelijk dat hij tijdens de restauratie van een kilometerteller werd voorzien. De vorige 2 eigenaren zijn bekend.

Technisch is de auto uiteraard eveneens in zeer goede staat. Voorzien van whitewall banden waarvan het profiel nog goed is op alle 4 de wielen. De motor start direct zonder enige twijfel en loopt erg mooi, zowel stationair als op toeren. Er is een nieuwe accu gemonteerd en de auto is voorzien van massa hoofdschakelaar. Alle remmen zijn fysiek open geweest, gecontroleerd en opnieuw afgesteld. Hierbij is elk wiel gedemonteerd en alle ophangingsdelen gecontroleerd op eventueel aanwezige speling. De auto kan dan ook worden omschreven als 'klaar om direct te worden genoten'. Kopers mogen ervan uitgaan dat er geen werkzaamheden meer aan het voertuig moeten worden uitgevoerd.

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Wateringen, Nederland. Eventueel vervoer/transport over de gehele wereld is mogelijk. Bijkomende kosten hiervoor, het transport, eventuele export papieren, en/of tenaamstelling zullen voor de kopende partij zijn.
Foto's:
1957 Chevrolet Bel Air Convertible te koop 1957 Chevrolet Bel Air Convertible te koop 1957 Chevrolet Bel Air Convertible te koop 1957 Chevrolet Bel Air Convertible te koop
Contact: