Te koop - Auto's

Alfa Romeo - 2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE" - 1982

Gepost op:
29-05-2021
Merk:
Type:
2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1982
Details:
Deze zeer zeldzame Alfetta II SL (prefix 116.58C) werd gebouwd op de Alfetta 2.0-basis in 1982 en betreft dezelfde Engelse klasse, voor positionering binnen het gamma, als onze Quadrifoglio Oro.

Het onderscheidende kenmerk is de tweekleurige carrosserie met het onderste gedeelte altijd in licht metallic grijs; voor het bovenste gedeelte was de meest voorkomende kleur donkerbruin (dit is de kleur van het in de officiële catalogus getoonde exemplaar). De carrosserie werd geprepareerd door carrosseriebouwer Star Custom Vehicles in Ampthill die de opvallende achterspoiler monteerde, de auto van een sticker met de woorden Alfetta SL voorzag en het onderste gedeelte in grijs metallic overspoot.

De zonnedak was een optie op aanvraag, zoals bij dit exemplaar het geval was.

Het voorpaneel heeft 4 koplampen en een zwarte grille, net als de Li America, evenals Campagnolo 6x14 lichtmetalen velgen.

Het lijkt erop dat er slechts enkele tientallen zijn gebouwd en het is zeer moeilijk er een te vinden die zo goed bewaard is gebleven als deze.

Hij werd enkele jaren geleden geïmporteerd door een Alfa Romeo-verzamelaar die een passie heeft voor zeldzame versies, en hij is in een privéverzameling gebleven.

Het exterieur is recent gespoten in de originele kleuren, het interieur is volledig origineel en in uitstekende staat.

Qua mechanica: de auto start direct en er kan mee gereden worden maar de periodieke voertuigkeuring is verlopen en het betreft een directe aankoop van de vorige eigenaar dus wat routineonderhoud kan nodig zijn.

De banden zijn nieuw. De stand op de teller is maar 84.000 mijl, ongeveer 135.000 km.

Dit is een unieke kans voor een echte verzamelaar om een uiterst zeldzame topklasse uitvoering van deze 2000cc serie te bemachtigen.

De test met de voelermaat toonde geen grote incidenten aan (zie foto's).

Auto met origineel Engels kentekenbewijs, ingevoerd vóór de Brexit en niet onderworpen aan import-btw (vrij verkeer).

Ruote Classiche schreef ook over deze zeldzame versie (zie artikel a.u.b.).

Enkele video's van de auto, van het gebruik en van de motor zijn beschikbaar: neem contact op met Catawiki.

Engelse documenten, een factuur wordt uitgegeven voor eigendomsoverdracht in Italië of voor export.

Bieders zijn van harte welkom om het voertuig te bezichtigen en een proefrit te maken, hij staat in Quarrata 51039, PT, Italië.
Neem hiervoor contact op met Catawiki.

Exportdocumenten, levering in heel Italië, binnen Europa en naar de rest van de wereld tegen betaalbare tarieven.

Volg onze GEEN MINIMUMVERKOOPPRIJS-veilingen.
Foto's:
1982 Alfa Romeo 2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE" te koop 1982 Alfa Romeo 2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE" te koop 1982 Alfa Romeo 2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE" te koop 1982 Alfa Romeo 2.0 Alfetta II SL - "NO RESERVE" te koop
Contact: