Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1968 Innocenti 1100 C Coupé

1968 Innocenti 1100 C Coupé

€ 29.000
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-368487
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
1100 C Coupé
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 29.000

Beschrijving

Het prachtige ontwerp van de Innocenti C werd bedacht door de Amerikaanse auto-ontwerper Tom Tjaarda, en de auto maakte gebruik van het onderstel van de Austin-Healey Sprite. Tjaarda zou een aantal belangrijke auto's ontwerpen, waaronder de Ferrari 365 California, de De Tomaso Pantera, de Fiat 124 Sport Spider en nog tientallen andere.

Ferdinandi Innocenti werd in 1891 geboren in Piscaia, Toscane. Hij begon zijn carrière met het openen van een ijzerwinkel in Rome. Het bedrijf breidde zich uit en in 1920 richtte Ferdinandi een fabriek op in de wijk Lambrate in Milaan in Noord-Italië. De fabriek produceerde van alles, van voetbaltribunes tot spoorwegen, en vooral de wederopbouwhausse in Rome stimuleerde de vraag.

De fabrieken hadden te lijden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Innocenti hield ze draaiende en productief voor de behoeften in oorlogstijd, zelfs in moeilijke tijden. Na de oorlog begonnen de fabrieken ook te produceren voor de auto-industrie, geïnspireerd door de militaire motorfietsen. Enrico Piaggio lanceerde de Vespa in 1946 en Innocenti presenteerde een jaar later zijn eerste scooter, Lambro River by Lambretta. De scooters waren een groot succes en werden onder licentie geproduceerd in Spanje, India, Argentinië, Duitsland, Frankrijk en Brazilië.

Aan het einde van de jaren 1950 beleefde Italië een nieuwe economische boom en voor het eerst kon de arbeidersklasse een eigen auto kopen, zoals de Fiat 500. Ferdinando's zoon Luigi nam het vice-presidentschap van het bedrijf over en begon de mogelijkheden voor de productie van personenauto's te onderzoeken. Er werd eerst een samenwerkingspartner gevonden in Duitsland en een kleine Iseria auto werd geboren in samenwerking met Goggomobil. De productie bleef echter zeer marginaal tot het begin van de jaren 60, toen Innocenti een samenwerkingsovereenkomst tekende met het Britse bedrijf BMC en onder licentie Austin en Mini Minor Innocenti auto's begon te produceren.

Innocenti's eerste eigen model volgde slechts een jaar later met de lancering van de 950 Spider, gebaseerd op de Austin-Healey Sprite. Aangemoedigd door Innocenti's eerste sportmodel begon ook de samenwerking met Ferrari en er werden twee 186 GT-prototypes voltooid die werden aangedreven door de Maranello V6, totdat Ferrari in 1966 besloot het project te laten vallen.

Innocenti liet zich niet ontmoedigen en ontwikkelde zijn eigen kleine Coupé, die later dat jaar werd gepresenteerd. Ghia gebruikte het vorige Spider-model als basis voor het ontwerp en Sergio Sartorelli, die naam had gemaakt met modellen als de Karmann Ghia Type 34 en de Fiat 2300 S, kreeg de hoofdverantwoordelijkheid voor het ontwerp. De wielbasis werd verlengd en de achterkant van de auto werd volledig opnieuw ontworpen. Er is bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit van de materialen in het interieur en de geest van de GT komt ook tot uiting in het dashboard met vijf meters, waarvan de oliedrukmeter rechtstreeks afkomstig is van de Ferrari 250 GTE. De nieuwe Innocenti C wordt aangedreven door een 1098 cc BMC A-serie motor die 58 pk produceert uit dubbele SU-carburateurs, voldoende voor een coupé met een leeggewicht van slechts 695 kg.

In de geest van de Tricolore werd de auto aanvankelijk geproduceerd in groen, rood en wit, voordat Giallo Positano geel later een optie werd. Dit model uit 1968 werd nieuw verkocht in Sicilië, waar het de vierde auto was voor een rijke familie. Alle originele documenten van de auto, waaronder het eerste kentekenbewijs, de handleidingen en het onderhoudsboekje, zijn nog bewaard gebleven. De auto werd in 2019 gekocht door T. Vilagi, die hem meenam naar Finland. De auto had toen slechts 37.000 kilometer op de klok en Vilagi heeft er de afgelopen drie zomers ongeveer 10.000 meer mee gereden. De auto verkeert nog steeds in buitengewoon originele staat. Het interieur is volledig origineel en onaangetast. Er is een Cooper stuur gemonteerd, maar het origineel is bewaard gebleven.

Tijdens het bezit van Vilag zijn een paar parkeerhobbels gerepareerd, is de auto gereviseerd en zijn de koppeling en de hoofdremcilinder vervangen. De auto is in Italië overgespoten in het originele Giallo Positano-geel en de carrosserie is in zeer goede en indrukwekkende staat.

INNOCENTI C '1968

CHASSISNUMMER 0305713

47.000 AFGELEGDE KILOMETERS

VOLLEDIGE HISTORIE, ALLE ORIGINELE DOCUMENTEN INCLUSIEF EIGENAARSHANDBOEK, ONDERHOUDSBOEKJE, ALLEREERSTE REGISTRATIEPAPIEREN. EIGENAARSHANDBOEK, ONDERHOUDSBOEKJE, ALLEREERSTE REGISTRATIEPAPIEREN.

Meer info op Route59

Advertentie

Referentie
TKV-368487
Publicatie
11-10-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
1100 C Coupé
Bouwjaar
1968
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 29.000

Verkoper

Naam
Route59 SRL
Adres

Zoning de Thuin-Lobbes
6530 Thuin
België

route plannen
Telefoon
+32475708091
E-mail
terug naar overzicht andere Innocenti oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
California Import - oldtimers uit Californië
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers