Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1976 Fiat 130 coupe

1976 Fiat 130 coupe
€ 32.450

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367753
Publicatie
14-04-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
130 coupe
Bouwjaar
1976
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 32.450

Beschrijving

Indrukwekkend mooie en zeer originele Fiat 130 coupé met uitgebreide historie, facturen en een prachtig fotoalbum van de deelrestauratie. Nieuw geleverd in Madrid en jarenlang in het bezit geweest van een autobedrijf. Na vele droge jaren is de Fiat pas in 2021 naar Nederland gekomen. Dat verklaart de unieke roestvrije staat en de lage km stand. Het kenteken uit Madrid zat toen nog op de auto, geweldig toch?

Daarom is deze zeldzame coupé niet te vergelijken met het gemiddelde aanbod op het internet. De auto toont, voelt en stuurt quasi als nieuw.

Fiat wilde in 1970 een topmodel en ze gingen heel ver om dat te bereiken. Alle grote namen werden uit de kast getrokken: het ontwerp is van Pininfarina, de V6 van Lampredi, ZF stuurbekrachtiging, Borg-Warner automaat en een schitterend interieur, ontworpen door Paolo Martin. De body is dus ontworpen en gebouwd door Pininfarina en na al die jaren blijft het een tijdloos mooie “seventies” beauty. Niet Frans elegant, maar wel Italiaans sportief en nog steeds een indrukwekkende verschijning. Breed en laag en voorzien van de breedste koplampen ter wereld.

In deze coupé zit een gereviseerde 3.2 ltr korteslag V6 die is ontworpen door de fameuze ingenieur Lampredi. De motor heeft een sportief karakter maar ook veel koppel bij lage toerentallen. Verder is deze 6 cylinder heel betrouwbaar en je wordt getrakteerd op een lekker geluid.

Ook de laatste jaren is de 130 uitstekend onderhouden, er zijn facturen met een totale waarde van € 10.435.- aanwezig van een bekende Fiat specialist inclusief een uitgebreid fotoalbum. Een kleine opsomming: volledige remrevisie, nieuwe wiellagers, benzinetank vervangen met slang en vlotter, nieuwe uitlaat, nieuwe distributieriem met waterpomp, ruitenwissermechaniek, 4 nieuwe banden, etc. De cilinderkoppen zijn gevlakt en na inspectie bleek de motor in een uitstekende staat te zijn, een totale revisie was dus niet nodig. Naast de grote beurt is ook de automaat gespoeld en zijn er nieuwe koelslangen en de pakkingen van de Weber's vervangen. De dynamo en startmotor zijn gereviseerd. APK t/m 4-2025.

De buitenzijde is in het verleden professioneel overgespoten in de originele kleur “Blu metallizzato” en dat is zeer vakkundig uitgevoerd. Het resultaat is magnifiek en tot in detail van hoge kwaliteit. De lak ziet er gewoon geweldig uit. Deze kleurencombinatie van blauw met beige was de favoriet van Agnelli trouwens.

Het interieur is pure Italiaanse klasse. De originele beige velours bekleding is werkelijk schitterend en ook het houtwerk is als nieuw. Het dashboard is voorzien van de originele Voxson radio, en dat was ook een ontwerp van Pininfarina! Alles is heel en alle instrumenten werken zoals het hoort inclusief het klokje. Het oog voor detail is geweldig, je kan bijvoorbeeld met een hendeltje de zijruiten achterin openen en sluiten. De airconditioning koelt perfect, ook de electrische ramen en stuurbekrachtiging werken nog steeds zoals het hoort. Leuk detail zijn de nieuwe op maat gemaakte vloermatten.

U bent van harte welkom in Naarden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid direct aan de A1. Wij zijn flexibel en ook buiten de gangbare kantoortijden bereikbaar, bijvoorbeeld via Whatsapp. Uw inruilauto is welkom en wij berekenen geen afleveringskosten. Daarnaast hebben wij uitgebreide ervaring met de import en export van auto's en maken graag een complete offerte inclusief al uw extra wensen zoals exportdocumenten, een 14 daags kenteken inclusief groene kaart of transport tot aan uw voordeur.

Advertentie

Referentie
TKV-367753
Publicatie
14-04-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
130 coupe
Bouwjaar
1976
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 32.450

Verkoper

Naam
Your Classic Car
Adres

Nikkelstraat 27-17
1411 AG Naarden
Nederland

route plannen
Telefoon
06-24716382
E-mail
terug naar overzicht andere Fiat oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Catawiki online oldtimer veiling
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers