Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1973 Volkswagen T1 Kombi Electric

1973 Volkswagen T1 Kombi Electric
€ 64.950

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367711
Publicatie
04-04-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1973
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 64.950

Beschrijving

De Volkswagen T1 is zonder twijfel een zeer bekende klassieke icoon. Deze karakteristieke en stijlvolle personenbus is een bijzonder populaire klassieker wereldwijd. Echter, we hebben hier een zeer bijzonder exemplaar in onze collectie. Deze prachtige Volkswagen T1 uit 1973 is namelijk professioneel geconverteerd naar een volledig elektrische uitvoering. Bij de restauratie is er ook voor gekozen om zoveel mogelijk gebruikte materialen (houtafwerking, kurk vloer, etc.) te gebruiken. Dit alles is gedaan om zoveel mogelijk de nadruk te leggen op duurzaamheid. Het resultaat is een schitterende elektrische Volkswagen T1 in een unieke uitvoering.

De conversie naar elektrische aandrijving is uitgevoerd door EV Europe in Delft. Uiteraard is er meer informatie over deze ombouw op de website van EV-Europe te vinden (https://eveurope.eu/projects/vw-t1-samba-kombisol). Het resultaat is buitengewoon. De auto is voorzien van zonnepanelen en een 40 kWatt elektromotor zorgt voor de aandrijving. Het accupakket is verdeeld over de auto, om zoveel mogelijk originaliteit te behouden. Ook het onderstel is extra verstevigd.
De auto is ingezet door de Gemeente Arnhem als Lijn 2030. Deze Volkswagen T1 fungeerde als een bijzonder leuk mobiel kantoor om in diverse wijken te zoeken naar oplossingen voor een leefbaarder milieu. Op internet zijn hier nog diverse artikelen van te vinden en dat maakt deze auto extra bijzonder.

De auto is in bijzonder nette conditie. Niet in perfecte of concoursstaat, maar wel bijzonder mooi te noemen. Het lakwerk is erg netjes en de diverse chroom en sierdelen zijn in goede staat. Ook de diverse rubbers en afdichtingen zijn in goede conditie. Ook het interieur is nog in prima staat. De bank en stoelen zijn tijdens de restauratie opnieuw bekleed en de achterruimte is voorzien van een kurkvloer. Het meubel met koelelement en waterkraan (met spoelbak) is gemaakt van gebruikte houten materialen. Eventueel is de auto eenvoudig om te bouwen naar een woonmobiel.

De elektrische aandrijving zorgt voor een stille en rustig rijdende Volkswagen T1. De auto rijdt erg soepel en de besturing voelt goed en degelijk aan. Ook remmen (inclusief regenereren) gaat prima. De auto is een zogenoemde BTW-auto, wat betekent dat een zakelijke aanschaf (met BTW aftrek) mogelijk is.

Een Volkswagen T1 in volledig elektrische uitvoering is bijzonder zeldzaam. Alles staat in het teken van duurzaam en dat sluit uiteraard perfect aan bij de huidige tijd. Dus degene die een leuke klassieke auto wil rijden, maar dat volledig schoon wil doen, heeft met deze auto de juiste gevonden!

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-367711
Publicatie
04-04-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1973
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 64.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Volkswagen oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Auctim online auctions
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers