Te koop - Auto's

Volkswagen - T1 - Samba 23 Window - 1970

Gepost op:
09-10-2021
Merk:
Type:
T1 - Samba 23 Window
Bouwjaar:
1970
Details:
Prachtige Volkswagen T1 Samba de luxe bus van 1970 met 23 ramen, open vouwdak, open Safari raampjes voorzijde én zijkant en prachtig nieuw interieur.

Deze originele VW T1 uit Brazilië is in 2021 gerestaureerd en gespoten door een ervaren T1 workshop in Brazilië, die al meer dan 50 T1's onder handen heeft genomen. Het is geen originele samba maar een prachtige replica met alle details en zonneramen. De bus is volledig nieuw gespoten in de prachtige two-tone combinatie "groene base met lotus wit dak". Het onderstel, de assen en de deuren zijn in goede staat, ook aan de onderzijde, zie foto's. De bodem is in groene kleur meegespoten.

Deze T1 heeft de bekende luchtgekoelde 1500 cc motor met 4 cilinders. De motor loopt prima en de transmissie schakelt zoals het hoort.

Binnen is volledig nieuwe bekleding geplaatst, van nieuwe gordijntjes, hemel, zijpanelen, nieuwe zittingen, zonnekleppen en natuurlijk het open te schuiven vouwdak. De stoelen (zetels) zijn werkelijk prachtig bekleed met combinatie van wit kunstleder aan zijkant en beige/bruine stoffen zitdelen. De voorraampjes zijn pop-up samba windows, oftewel open te klappen. Een nieuw, originele verchroomde Volkswagen logo voorop, originele VW velgen met chroom wieldoppen. De gordijntjes, white wall banden en dubbele imperial maken dit busje helemaal af. Zelfs de koffer protector (zogenaamde jailbars) bij de achterraampjes ontbreken niet.

Dit busje is in Nederland aangepast aan de Europese eisen, zoals Europese koplampen, remmen nagekeken, nieuwe 12V accu, een ruitensproeier systeem en 12V sigarettenaansteker geplaatst. De bus is vervolgens goedgekeurd voor toelating in Nederland, beschikt over een geldig NL kenteken en nieuwe technische keuring tot 2023. Omdat het busje meer dan 50 jaren oud is, hoeft deze in Nederland nooit meer APK gekeurd te worden.

Natuurlijk zullen er aan een 51 jaar oud busje plekjes te vinden zijn, zo werkt de tankmeter helaas niet en past de contact sleutel niet op de deursloten. Rondom is deze Volkswagen T1 is werkelijk prachtig en verkeert in zeer goede staat. Het busje wordt "as is" verkocht. Het gaat om een privé verkoop, garantie is dan ook niet van toepassing. Het busje staat in DELDEN (Netherlands) en u bent van harte welkom om het busje vooraf te komen bekijken. Via catawiki kunt u mijn gegevens krijgen.
Foto's:
1970 Volkswagen T1 - Samba 23 Window te koop 1970 Volkswagen T1 - Samba 23 Window te koop 1970 Volkswagen T1 - Samba 23 Window te koop 1970 Volkswagen T1 - Samba 23 Window te koop
Contact: