Te koop - Auto's

Volkswagen - Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter - 1953

Gepost op:
17-09-2022
Merk:
Type:
Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter
Bouwjaar:
1953
Details:
1953 Volkswagen Kever Type 1 Sedan De Luxe Zwitter in zeer goede staat.

Dit is een van de zeldzaamste modellen en gewaardeerd door verzamelaars, slechts vijf maanden gebouwd van 1 oktober 1952 tot 10 maart 1953.

De 'Zwitter' (afkorting van het Duitse Zwitter Käfer, of hybride Kever) werd gebouwd met een tweedelige achterruit, met enkele exclusieve onderdelen (zoals de chromen raamrand) en met het dashboard van latere versies. Ze veranderden de binnenverlichting, de startknop, koplampen, achterlichten en de luchtfilter.

Deze Zwitter werd op 9 maart 1953 gebouwd als een van de laatste Zwitter-exemplaren. In zeer goede algemene staat, met certificaat van originaliteit van het VW-Museum (zie foto's).

Zeldzame optie van originele vinyl bekleding en pookslot. De meeste ramen zijn originele Sekurit. De auto werd oorspronkelijk verkocht in Colombia waar de verkoper hem van de derde eigenaar heeft gekocht. De huidige eigenaar nam de auto mee terug naar Spanje. De auto staat momenteel geregistreerd in Spanje en heeft een geldige ITV (Spaanse keuring).

Uiteraard zijn alle invoerrechten / registratiekosten al betaald. Sporadisch gebruikt, de auto is in een zeer goede algemene staat, zelfs de richtingaanwijzers doen het.

De auto heeft nog het originele 6V elektrische systeem. Alles is onlangs gecontroleerd en werkt soepel. Afgelezen kilometerstand is ca. 16.000 km. Uiteraard is de teller minstens een keer rond geweest. Zonder verwarming en ik weet niet of het er oorspronkelijk inzat omdat Colombia een tropisch land is, of dat het later is verwijderd.

De verkoper kan helpen met transport, deze kosten zijn voor rekening van de koper.

De auto staat in Madrid, Spanje.
Foto's:
1953 Volkswagen Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter te koop 1953 Volkswagen Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter te koop 1953 Volkswagen Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter te koop 1953 Volkswagen Beetle Type 1 Sedan De Luxe Zwitter te koop
Contact: