Te koop - Auto's

Triumph - Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE - 1968

Gepost op:
11-09-2021
Merk:
Type:
Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE
Bouwjaar:
1968
Details:
Waanzinnig mooie Triumph Spitfire Mk3 uit 1968 aangeboden,
deze Triumph Spitfire in de prachtige kleur British Racing Green is in compleet gerestaureerd en verkeert in top staat.

Deze Triumph Spitfire MK3 cabriolet komt uit 1968, is sinds 2002 in Nederlandgeïmporteerd uit Grass Valley California USA. Dit is een van de 1e serie mk3's en van onder tot boven geheel body off gerestaureerd! volledig restauratie doc foto's en facturen zijn aanwezig.
De roadster is voorzien van nieuw gespoten velgen in matching lak met perfecte banden.
De afgelezen kilometerstand is origineel, maar heeft sinds de volledige restauratie slechts 3000km gereden.

In de originele Triumph kleur British Racing green met volledig nieuw chroomwerk, nieuwe soft-top en werkelijk elk detail is vervangen en body off verbeterd.

Deze kleurencombinatie is werkelijk prachtig en zie je zelden.
het interieur is voorzien van nieuwe vinyl-lederen stoelen en is evenals de buitenkant in topstaat.

Exterieur:
Deze Triumph Spitfire heeft een volledige body-off restauratie gehad (fotos en alle facturen aanwezig) het lakwerk is volledig nieuw aangebracht en plaatwerk is waar nodig vervangen, ook is het gehele chassis gestraald en voorzien van een zwarte poeder-coating, ook heeft de Triumph nieuwe ophanging, remmen en al het chroomwerk en rubbers zijn destijds vervangen. de deuren sluiten perfect.
Tevens voorzien van originele Lucas koplampen, Een nieuw roestvrijstalen Maniflow uitlaat systeem met een prachtig diep geluid.
De softtop is nieuw, de ramen zijn helder en ook is er een nieuwe softtop cover aanwezig.
Het frame van de softtop is gecoat en geheel nieuw gespoten.
Het chroomwerk zoals bumpers zijn nieuw en perfect, voorzien van overriders met de US rubbers. De rubbers van ramen en deuren zijn nieuw.
De bodemplaten zijn netjes groen en onder de matten treft u een perfecte bodem.
Voorzien van chromen classic side mirror, nieuwe badges en logos, chromen ruitenwissers, chromen Monza tankdop.

Interieur:
Het interieur heeft twee originele zwart vinyl-lederen stoelen welke nieuw zijn bekleed en voorzien van nieuw foam, een houten dashboard paneel met originele Smiths klokken, notenhouten pook-knop van Triumph, rubberen handrem-hoes en nieuwe Triumph matten. is voorzien van een origineel en nieuw zwart tapijt set en nieuwe zwarte deurkaarten.
Het stuur is origineel en bekleed met leder en afgewerkt met triumph logo.
Heeft twee originele zonnekleppen, chromen deurhendels aan de binnen en buitenkant.
Zowel van binnen als buiten echt in een uitmuntende conditie.

Techniek:
Voorzien van de originele 1267cc 4 cilinder motor met 75PK vermogen, perfecte 4 versnellingen handbak en SU carburateurs. De onderhoud historie is bekend en middels uitgebreide documentatie aanwezig. Uiteraard is de techniek volledig gecontroleerd in onze werkplaats en voorzien van een complete onderhoudsbeurt. Deze Spitfire MK3 is technisch in zeer goede staat, geheel gereviseerd en afgelopen jaar preventief voorzien van nieuwe koppelingsplaat, drukgroep en druklager.
De ophanging is nieuw, alle remmen, remleidingen, schokbrekers, veren, smeerpunten en leidingen zijn vervangen en zonodig verbeterd!
De elektra werkt uitstekend en de 4 versnellingen handbak schakelt soepel en zonder problemen.

Details:
Deze originele en zeer zeldzame US Spit Mk3 is werkelijk een plaatje, precies zoals het hoort, een zeer nette Engelse sportwagen met een fantastische wegligging en een uitmuntend draaiende 4 cilinder motor.
De Triumph is van een liefhebber geweest en vol passie gerestaureerd en onderhouden.
Heeft een Taxatierapport en is beoordeeld door een expert.

Wij hebben een uitgebreide documentatiemap, facturen en de 'owners workshop manual' bij de auto. Tevens een aantal leuke originele reclame folders

Een prachtige kans voor de liefhebber!

Wij leveren deze Spitfire MK3 inclusief:
Nieuwe APK (MOT)
Documentatie en historie
Aflever beurt (controle)
Export documenten (uitvoer)
Taxatie rapport
Facturen historie
Folders en instructie boekje

Transport | Export:
Wij kunnen u desgewenst helpen met het transport van deze Spitfire naar het buitenland, met diverse transport bedrijven werken wij goed samen om de wagens door heel Europa af te leveren! ook US en andere landen is mogelijk!
Interesse? neem contact met Catawiki op en wij doen u graag een passende offerte.


U bent van harte welkom deze mooie Triumph Spitfire te komen bekijken of een proefrit te maken, neem hiervoor contact op met Catawiki.


De Triumph staat in Rogat, Nederland
Foto's:
1968 Triumph Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE te koop 1968 Triumph Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE te koop 1968 Triumph Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE te koop 1968 Triumph Spitfire MK3 | Roadster NO RESERVE te koop
Contact: