Te koop - Auto's

Saab - 99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE" - 1978

Gepost op:
08-01-2022
Merk:
Type:
99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1978
Details:
De Saab 99 "EMS" (Electronic Manual Special) versie is het topsportmodel met brandstofinjectie, gebouwd sinds 1973
in zeer kleine series vanwege de hoge aanschafprijs.

Dit voertuig werd nieuw verkocht in Italië door de SAAMM S.r.l. dealer in Milaan en geregistreerd in 1978. Met alle optionele extra's die toen beschikbaar waren waaronder originele SAAB air conditioning A/C, Webasto vinyl schuifdak, banden met witte flanken met spatborden en een kreeftkleurig, fluwelen interieur.

Daarnaast werd de auto gebruikt voor reizen naar het buitenland en heeft de vorige eigenaar destijds een trekhaak gemonteerd
met een trekvermogen van 975 kg, in 1979 heeft hij een prachtige Nardi Monica 38 caravan eraan gekoppeld.

"Nardi" caravans van het bedrijf dat zich in de jaren 1950 ook specialiseerde in raceauto's waren de best geproduceerde in Italië qua accessoires en afwerking, met hout in walnootkleur, verwarmingssysteem met brander, douche en keramische tegels. De kwaliteit is uitstekend en dit model werd altijd in de garage gehouden, volledig origineel en met zwarte platen en kentekenpapieren.

De Saab en de caravan zijn goedgekeurd voor gebruik op de weg, met goedkeuringen op het kentekenbewijs.

Onlangs is de Saab voorzien van vier originele banden met witte flanken, met een ontwerp uit die tijd.

Een test met de voelermaat toonde geen significante ongelukken aan, de auto is gezond, met deels de originele lak, deze heeft wat lichte sporen van ouderdom. Het originele interieur is in prachtige staat, het dak opent en sluit soepel en is waterdicht.

Geslaagde keuring in april 2021 en geldig tot april 2023. Dit is echter een directe aankoop van de vorige eigenaar en wat basisonderhoud zou in de toekomst nodig kunnen zijn.

Enkele video's van de motor, de auto en het rijden zijn beschikbaar - neem hiervoor contact op met Catawiki.

Bieders zijn welkom om de auto te bezichtigen en te testen. De auto staat in Quarrata, 51039, PT, Italië. Stuur a.u.b. een bericht naar Catawiki om een afspraak te maken.

We kunnen de eigendomsoverdracht op afstand regelen. Betaalbaar transport is beschikbaar binnen Italië, Europa en de rest van de wereld. U kunt de auto ook gemakkelijk ter plaatse ophalen, u krijgt 15 gratis dagen in onze opslag.

Volg onze NET CLASSIC veilingen op Catawiki zonder minimumverkoopprijs.
Foto's:
1978 Saab 99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE" te koop 1978 Saab 99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE" te koop 1978 Saab 99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE" te koop 1978 Saab 99 EMS + Nardi Caravan "NO RESERVE" te koop
Contact: