Te koop - Auto's

Porsche - 911 2.0 S Targa Softwindow - 1967

Gepost op:
19-11-2022
Merk:
Type:
911 2.0 S Targa Softwindow
Bouwjaar:
1967
Details:
Zeldzame Porsche - 911 S Targa Softwindow Serie 0 uit 1967, een van de eerste die geproduceerd is met de 'Targa trim', die oorspronkelijk een achterraam van vinyl had en daarom 'Softwindow' heette. In de auto's uit de 0-serie werden de chassisnummers van de coupés geïdentificeerd met 300 als eerste cijfers en de Targa-modellen met 500 als eerste cijfers. Het chassisnummer van deze autois er een uit de '500'-serie, namelijk 500691.

Er zijn om precies te zijn 718 auto's gemaakt met deze 'trim', waarvan er volgens de cijfers van de producent slechts 250 uit de krachtigere S-versie kwamen (zie bijgevoegde foto). Het is daarom een zeer zeldzaam model. De nummers van het chassis, de versnellingsbak en de motor komen overeen met de oorspronkelijke nummers.Gebouwd in de eerste helft van 1967, met de volgende opties: blauwgetinte ramen, radio met antenne, luidspreker, mistlichten, Webasto-verwarming, gereedschapstas. Hij is afgemaakt door de fabriek in Polo-rood met een zwart imitatieleren interieur en door de fabriek uitgerust met 4,5-inch Fuchs gesmede lichtmetalen velgen, die in dit formaat alleen voor dit modeljaar zijn geproduceerd en daarom zeer zeldzaam zijn.

Het reservewiel is gemaakt van staal en draagt, zoals op de foto'ste zien is, de productiedatum 1967!
De auto heeft overeenkomende nummers en is oorspronkelijk geleverd in Gardena, Californië (VS). Dankzij het klimaat van deze locatie was de auto in uitstekende staat. Ik heb deze auto aangeschaft in 1998. De auto was in goed onderhouden staat, had geen roestgaten en was in goedwerkende staat. Er is een grondige conserverenderestauratie uitgevoerd, d.w.z. dat er geprobeerd is zoveel mogelijk van de originele onderdelen te redden met de hoogste kwaliteit van vakmanschap en aandacht voor detail. De auto is uit elkaar gehaald en uitgebreid gefotografeerd.

De originele kleur, Polo-rood, is aangebracht met de juiste Glasurit lak. De holle delen van de auto zijn behandeld met Würth wax-olie voor extra bescherming tegen roest. Het interieur is opnieuw bekleed waar dat nodig was: de auto heeft nog steeds de middenstrook met de originele 'nugget'-stof!
De motor is uit elkaar gehaald en intern gereviseerd volgens de oorspronkelijke specificaties van Porsche. De carburateurs zijn ook volledig gereviseerd. Warmtewisselaars zijn geïnstalleerd,samen met een nieuwe uitlaatdemper. De versnellingsbak is uit elkaar gehaald en intern gereviseerdvolgens de originele Porsche-specificaties. De restauratie begon in 2010 en werd in 2014 voltooid.
Algemeen slijtende onderdelen zijn vervangen, de lak is professioneel gecorrigeerd, hij is uitgebreid schoongemaakt en er zijn kleine toevoegingen gedaan om deze uitzonderlijke auto naar een nog hoger plan te tillen. Zo'n gewilde auto zie je niet vaak op de markt in zo'n buitengewone staat.
Het is een zeer betrouwbare auto, de 6-cilinder-motor is de versie met de hoogste prestaties (160 pk) voor dit specifieke modeljaar, heeft uitstekende torsie en start meteen.
De auto komt uit de VS en is regulier naar Italië geïmporteerd met betaalde douanerechten en geregistreerd in Italië.
Het is mogelijk om de auto te bezichtigen bij Porsche Centre in Napels. Het door Porsche Italië uitgegeven certificaat van herkomst is ook gepubliceerd.
• Chassisnummer: 500691S
• Motornummer: 962142
• Kilometerstand: 447 mijl (na restoratie)
• Eigenaren: 2
• Cilinderinhoud: 1991 pk 160
• Kleur exterieur: Polo-rood, code: 6602
• Kleur interieur: zwart

Extra's:
Getint glas;
Webasto verwarming;
Radio met speaker;
Gereedschapstas;
Mistlampen.

Deze auto zal van 20 tot 23 oktober 2022 te zien zijn op de Classic Car and Motorcycle Fair in Padua op de Catawiki stand - Hal 11.

Dit voertuig kan bezichtigd en opgehaald worden in Napels, Italië.
Het is raadzaam om het voertuig te bezichtigen voordat u biedt. Voor een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.
Foto's:
1967 Porsche 911 2.0 S Targa Softwindow te koop 1967 Porsche 911 2.0 S Targa Softwindow te koop 1967 Porsche 911 2.0 S Targa Softwindow te koop 1967 Porsche 911 2.0 S Targa Softwindow te koop
Contact: