Te koop - Auto's

MG - VA Drophead by Tickford - 1939

Gepost op:
14-05-2022
Merk:
Type:
VA Drophead by Tickford
Bouwjaar:
1939
Details:
MG VA Drophead Coupé uit 1939 in een goede algehele staat.


Registratienummer. FUV 918
* Chassisnummer 2323
* Zeldzaam vooroorlogs MG-model
*Eén eigenaar sinds 1983
*Remsysteem professioneel gereviseerd in juni 2020
*Facturen beschikbaar
Carrosserie van Tickford (Salmons)


Gelanceerd op de Autosalon van 1936, de VA was het tweede geheel nieuwe MG-model dat werd geïntroduceerd na de overname van het bedrijf door Morris Motors en de daaropvolgende reorganisatie. Het was een kleinere versie van de SA, voor het eerst gezien gedurende het voorgaande jaar.

Deze bijzondere VA Drophead coupé, chassisnummer '2323', wordt geleverd met een ouderwets logboek uit 1952 met mevrouw Rosamund Elizabeth Campbell uit Northamptonshire als eigenaar op dat moment, gevolgd door de huidige verkoper die de MG in 1983 kocht.

Er zijn verschillende facturen in het dossier van merkspecialisten SVW Services en Classic MG Services voor uitgevoerde werkzaamheden en geleverde onderdelen door de jaren heen, de meest recente met betrekking tot een revisie van het remsysteem in juni 2020.Afgewerkt in zwart met een bruin lederen interieur en beige kap, deze zeldzame vooroorlogse MG wordt beschreven als een over het algemeen in een goede staat verkerend voertuig en wordt geleverd met een V5C-kentekenbewijs.

Deze prachtige MG rijdt en remt zonder enige problemen. De auto heeft een oude restauratie, vertoont al een mooi patina en heeft enkele tekortkomingen die op de foto's te zien zijn, geen van allen groot of belangrijk.

De auto kan worden bezichtigd in Kehl, Duitsland.
Foto's:
1939 MG VA Drophead by Tickford te koop 1939 MG VA Drophead by Tickford te koop 1939 MG VA Drophead by Tickford te koop 1939 MG VA Drophead by Tickford te koop
Contact: