Te koop - Auto's

Mercedes-Benz - 560 SEL - 1989

Gepost op:
20-02-2021
Merk:
Type:
560 SEL
Bouwjaar:
1989
Details:
Mercedes-Benz S-klasse 560 SEL, W126

De comfortabelste tijdmachine die we tot nu toe meemaakten! Met deze onberispelijke Mercedes-Benz S-Klasse 560 SEL uit 1989 doet u als het ware een stap terug in de tijd. Anno 2020 is werkelijk alles aan deze ultieme limousine namelijk nog intact, de auto is "full Options" zoals optielijst blijkt, die bij de auto geleverd wordt.

De metallic carrosserielak is redelijk strak, enkele roest plekken die aandacht behoeven. Het lederen interieur is smetteloos. En ook de knopjes en het stuurwiel lijken na al die jaren nog immer nagenoeg onaangetast.

De luxueuze uitvoering van Mercedes' legendarische limousine uit de jaren 80 werd ontdekt door een Nederlandse liefhebber.

De tweede generatie S-Klasse, type W126, werd gebouwd van 1979 tot 1991. Dit exemplaar betreft de gefacelifte versie (Mk II), die in 1985 op de markt kwam. De 560 SEL is de absolute topversie van deze topklasse auto. De cijfers 560 refereren naar de motorinhoud van 5,6 liter, samengevoegd in 8 cilinders in V-vorm. De letter 'E' staat voor 'Einspritzung' (Duits voor injectiemotor), terwijl de 'L' vanzelfsprekend naar het woord 'Lang' verwijst. En lang, dat is deze Mercedes S! Zelfs 14 centimeter langer dan de 'normale' versie, om precies te zijn. Iedere centimeter wordt maximaal benut en komt volledig ten goede van de immense beenruimte achterin. Misschien dat daarom het stuur na 30 jaar nog steeds onaangeroerd lijkt…Anno 2020 is werkelijk alles aan deze ultieme limousine namelijk nog nagenoeg intact.

De volledige historie cq documentatie (inclusief aankoopbewijs, onderhouds-/ reparatie facturen) zijn bij de auto aanwezig.

- Auto is origineel in Nederland geleverd. Hij heeft eerst met diplomaten kenteken gereden.
- De auto verkeert in een technisch- en motorisch goede staat voor een auto van deze leeftijd.
- Motor loopt deugdelijk, ook stationair. Automatische versnellingsbak werkt solide, er zijn geen haperingen bij het inzetten van de verzetten.
- De remmen werken betrouwbaar; geen overmatige slijtage. leidingwerk is ook in orde.
- De auto heeft geen noemenswaardige carrosserie- en/of lakschade. Er is echter wel een roestplek/gat in het linker voorscherm en roestvorming bij de overgang van de achterruit naar de kofferbak.
- De auto heeft een zeer uitgebreide uitrusting uitrusting; af fabriek. Nagenoeg alle, voor die tijd, denkbare opties zitten op- en in de auto
- De auto verkeert in een originele staat.
- Er zijn, voor zover wij kunnen nagaan geen imitatie/niet originele onderdelen op de auto gemonteerd.
- De auto is zeer uitgebreid gedocumenteerd.
- Voor zover wij hebben kunnen vaststellen aan het chassis, lijkt het er niet op dat de auto betrokken is geweest bij een ongeval.

De auto kan op onze verkoop locatie in Amsterdam bekeken worden.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met CatawikiFoto's:
1989 Mercedes 560 SEL te koop 1989 Mercedes 560 SEL te koop 1989 Mercedes 560 SEL te koop 1989 Mercedes 560 SEL te koop
Contact: