Te koop - Auto's

Mercedes-Benz - 350 SL - 1972

Gepost op:
07-05-2022
Merk:
Type:
350 SL
Bouwjaar:
1972
Details:
Deze SL is een zeer vroeg exemplaar dat te herkennen is aan onder ander de mooie kleine buitenspiegels zoals alleen de eerste exemplaren dat hebben. Deze SL is, zoals veel vroege exemplaren, nieuw geleverd in Amerika. Het mooie is dat deze nog de originele korte bumpers heeft.

Later werden de veiligheidseisen in Amerika aangescherpt waardoor de bumpers op veel auto's aanzienlijk forser werden. Bij een aantal auto's staat dat wel fraai, bij de meeste echter niet. Afijn, deze heeft dus, in onze optiek, de mooie korte bumpers.

Deze SL verkeert in een zeer degelijke toestand, maar heeft wel een onderhoudsbeurt nodig. De auto start en rijdt goed, de remmen behoeven aandacht. De airco werkt niet.

De auto is voorzien van Nederlands kenteken. De auto is in het verleden eens op een correcte manier overgespoten, maar zover ons bekend niet gerestaureerd. De lak toont nog zeer mooi en gecombineerd met de fraaie tabakskleurige bekleding levert dat een zeer fraai beeld op. Een combinatie die je niet snel tegen komt. De soft-top is als nieuw en een hard-top wordt bijgeleverd.

De auto kan worden bezichtigd in Boxtel, Nederland.
Foto's:
1972 Mercedes 350 SL te koop 1972 Mercedes 350 SL te koop 1972 Mercedes 350 SL te koop 1972 Mercedes 350 SL te koop
Contact: