Te koop - Auto's

Mercedes-Benz - 300 TE 4 MATIC - 1991

Gepost op:
15-01-2022
Merk:
Type:
300 TE 4 MATIC
Bouwjaar:
1991
Details:
Auto van de Amerikaanse markt: uitgerust met een 3200 AMG 172 kW motor; waarschijnlijk het enige exemplaar in Europa.
In 2000 naar Italië gebracht (de eigenaar is een Italiaans-Amerikaans) en werd geregistreerd als een 3000, waarschijnlijk vanwege de onvermijdelijke bureaucratische problemen in Italië.

Volgens de eigenaar (een eerlijk persoon met enig aanzien als eigenaar van een bekende Toscaanse wijnmakerij) heeft hij de auto persoonlijk in 1991 opgehaald, direct bij de AMG-fabriek in Affalterbach.
Ik heb AMG om informatie gevraagd maar helaas hebben ze niets in het archief van voor 1995. Dus nam ik contact op met de 'Stelle Cadenti'-club en ze vertelden me dat AMG toen hele voorraden auto's kocht om hun motoren aan te passen, maar ze wisten niet zeker dat de motor uit een auto opnieuw zou worden gemonteerd in dezelfde auto, integendeel, het was zelfs zeer onwaarschijnlijk.
De auto is met grote zorg bewaard gebleven, zowel qua carrosserie als mechanica. Naast het regelmatige onderhoud werd het volgende vervangen:

koelvloeistof, remolie, oliekeerring van de 4 Matic converter-automatische versnellingsbak koppeling (met revisie van het onderdeel, zie factuur), olie van de automaat, olie van het differentieel, 4 Matic-olie, bougiekabels en ontstekingskap, hulzen van de vooras, ontstekingsbesturingseenheid (koude start werkte niet), injectoren ultrasonisch gereinigd, schokdempers vooraan, stuurschokdempers en koppen vervangen. De velgen werden opnieuw gepoedercoat (evenals de 4 extra velgen met winterbanden met 70% profiel), de auto heeft een Becker radio uit die tijd, een rechter achteruitkijkspiegel en alle brochures en informatieboekjes uit die tijd (gedeeltelijk onderhoudsboekje).

Optionele extra's: leren interieur, elektrisch voorstoelen (bestuurderszijde met geheugen), stoelverwarming met verstelling van de lendensteun. Dubbele airbags, airconditioning (achteraf gemonteerd, compatibel met R134a gas), 4 elektrisch bedienbare ramen, elektrisch schuifdak met 2 modi, elektrische antenne, ABS, cruisecontrol.
Geregistreerd bij ASI dus vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting en forfaitaire IPT, gesubsidieerde verzekering.

Tekortkomingen: lichte plekken op de hoeken van de bumpers in overeenstemming met de leeftijd, make-up spiegels zonder verlichting (de elektrische contactpunten zijn geoxideerd), breuk (het is gelijmd, maar u kunt de markeringen zien) in de plastic afdekking van de binnenkant van de rechteronderkant, passagierszijde.
Gerestaureerde extra inlaatslang (AMG-motorfunctie) met een niet-origineel onderdeel omdat deze niet beschikbaar was.

Het kan op afspraak via Catawiki worden bekeken en opgehaald in de provincie Livorno.
Foto's:
1991 Mercedes 300 TE 4 MATIC te koop 1991 Mercedes 300 TE 4 MATIC te koop 1991 Mercedes 300 TE 4 MATIC te koop 1991 Mercedes 300 TE 4 MATIC te koop
Contact: