Te koop - Auto's

Maserati - Bora 4.9 V8 - NO RESERVE - 1973

Gepost op:
18-09-2022
Merk:
Type:
Bora 4.9 V8 - NO RESERVE
Bouwjaar:
1973
Details:
De Maserati Bora is een zeer zeldzaam voertuig, een van de vier Italiaanse supercars met de motor achterin die begin jaren 70 van de vorige eeuw geproduceerd zijn: Lamborghini Miura, Ferrari BB512, De Tomaso Mangusta en Maserati Bora.
Het was de eerste Maserati straatauto met de motor achterin (een V8-motor met carburateur met een versnellingsbak met 5 versnellingen en een maximumsnelheid van 280 km/u).

Deze Bora is de meest zeldzame versie: er zijn slechts 250 Bora's geproduceerd in de verbeterde 4.9 versie en alleen ongeveer de eerste 40 auto's hebben het pre-VS-ontwerp behouden: motorkap voor zonder grille, kleine verchroomde bumpers, geen reflectoren aan de zijkanten. Een extreem zeldzame en zeer verzamelbare auto.

Bovendien is de geschiedenis van de auto nauwkeurig vastgelegd en de kilometerstand is slechts 58.329 vanaf nieuw. Smetteloze 'Fiery Red' (vurig rode) lak zonder tekenen van roest.
Er is een diktemeting uitgevoerd die uitstekende waarden opleverde, zonder tekenen van eerdere ongevallen. Het zeldzame, aerodynamische roestvrijstalen dak is in prachtige staat en de dorpels zijn gerestaureerd en weer als nieuw.

Mechanisch is hij vrijwel niet gebruikt sinds 2008 en pas in juli 2022 zijn er grote werkzaamheden voltooid voor meer dan €15.000 om hem weer op de weg te krijgen, waaronder:

- Volledige restauratie van de 5 zeldzame magnesium velgen;
- revisie van het stuurhuis met stuurbekrachtiging;
- startmotor, gerestaureerde alternator en volledig gereviseerd elektrisch systeem, inclusief elektrische ramen en uitklappende koplampen;
- 4 nieuwe Michelin XWX banden met een factuur van €1750;
- nieuwe benzinepomp en een opgeknapt benzinecircuit;
- Gereviseerde remmen (remklauwen) met revisietest op de rollenbank voor efficiëntie;
- Volledig nieuwe roestvrijstalen uitlaten inclusief spruitstukken;
- volledig gerestaureerde bumpers (chroom), nieuwe voorbumper.

Het interieur werd in het verleden gerestaureerd in echt Italiaans leder in de fabriekskleur oker, en de stoelen en deurpanelen hebben een rode 'cadenin'-trim die niet standaard geleverd werd.

De onderkant is stevig en origineel, heeft geen schade van ongevallen of reparaties en heeft nog steeds de originele afwerking.

Papieren uit de VS met douane-inklaring en certificaat van oorsprong, technische specificaties van Maserati (zie foto), een vorig historisch verslag van de auto is bijgevoegd met een aantal facturen voor de revisie van de motor en carburateur, die ook de ware kilometerstand bevestigen. Originele Battaini-gereedschapsset en krik, originele sleutels.

- Let op: de airconditioning werkt maar moet opnieuw gevuld worden.

De auto wordt klaar voor gebruik geleverd met een afgenomen wegtest en doorstane technische voorinspectie.

Enkele video's van de auto, de motor en het rijden op de weg zijn beschikbaar. Foto's in hoge resolutie zijn ook beschikbaar en maken deel uit van deze beschrijving, te vinden op de website van de verkoper. Vraag hier a.u.b. naar via Catawiki. Bieders zijn ook van harte welkom om het voertuig, dat zich in Quarrata, provincie Pistoia, 51039 Italië bevindt, te komen bekijken en uit te proberen. Stuur a.u.b. een bericht naar Catawiki om ter plaatse een afspraak te maken; u kunt ook een videogesprek boeken vanaf uw smartphone.

Wij zorgen voor eigendomsoverdracht op afstand, GRATIS thuisbezorging in Italië, Europa.U kunt de auto ook gemakkelijk ter plaatse ophalen omdat deze gratis 15 dagen in onze opslagfaciliteit kan blijven.

Een nalevingsrapport met foto en beschrijving, uitgevoerd door een oldtimer-expert voor aflevering en gepubliceerd tijdens de veiling wordt bij de auto geleverd.

We raden aan om het voertuig voor het einde van de veiling te bezichtigen, dit kan ook via een videogesprek op uw smartphone (WhatsApp, FaceTime). Stuur a.u.b. een bericht naar Catawiki om een afspraak te maken. De verkoper behoudt zich het recht voor om een schadevergoeding te eisen indien de koper de aankoop niet betaalt in overeenstemming met het verkoopcontract dat automatisch tot stand komt met het winnende bod en de koper verplicht tot betaling, volgens het verkoopcontract dat beschikbaar is op de website van de verkoper.

Volg onze NO RESERVE oldtimer veilingen!
Foto's:
1973 Maserati Bora 4.9 V8 - NO RESERVE te koop 1973 Maserati Bora 4.9 V8 - NO RESERVE te koop 1973 Maserati Bora 4.9 V8 - NO RESERVE te koop 1973 Maserati Bora 4.9 V8 - NO RESERVE te koop
Contact: