Te koop - Auto's

Maserati - Biturbo Si - 1987

Gepost op:
06-08-2022
Merk:
Type:
Biturbo Si
Bouwjaar:
1987
Details:
Te koop een inmiddels zeldzame Maserati Biturbo Si ofwel type 331 B0SI uit 1987 met de kenmerkende luchtinlaten op de motorkap.

De motor, 2 liter V6 18 kleppen, is voorzien van dubbele turbo en intercooler en heeft injectie in plaats van een carburateur zoals bij de vroege biturbo's het geval was. De distributieriem is vervangen omstreeks augustus 2014 en er is sinds die tijd circa 7.000km mee gereden. De koppeling met drukgroep en lager is in juli 2017 vervangen.

Deze auto is in 1996 uit Itali├ź ge├»mporteerd naar Nederland en in 2013 door mij gekocht. Voor zijn leeftijd ziet de auto er goed uit met een paar parkeerdeukjes en roestplekjes maar die zijn mede doordat de auto altijd binnen geparkeerd staat goed onder controle.

Ook voor het interieur geldt dat het er voor zijn leeftijd goed uitziet. De hemel heeft wat onderhoud nodig en in de zijkant (links) van de bestuurdersstoel staat een stiknaad een beetje open. De aircopomp werkt maar het systeem moet in ieder geval gevuld worden. Omdat dit een oud systeem is lukt dat niet bij garages in Nederland zodat onbekend is of het systeem lekdicht is of dat er andere problemen mee zijn.

De centrale vergrendeling werkt maar het mechaniek aan de bijrijderszijde heeft aandacht nodig. De auto heeft een werkende startonderbreking maar het alarmsysteem (zonder hoorn) trekt de accu leeg als de auto een tijd stil staat.

Op de zeldzame momenten dat ik met de auto op pad ga is het volop genieten maar ik doe dit zo weinig dat ik besloten heb om hem te verkopen en naar ik hoop aan een liefhebber die er meer en vaker van zal genieten. Omdat ik heel weinig met de auto rijd kunnen de remmen wat plakken.

De auto is voorzien van de (werkende) karakteristieke en zeldzame Maserati klok in het dashboard en de gereedschapset is compleet maar aangetast door vocht. De auto is gekeurd, APK tot 24 oktober 2023, en valt voor de wegenbelasting in de overgangsregeling.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt U contact opnemen met Catawiki.
Foto's:
1987 Maserati Biturbo Si te koop 1987 Maserati Biturbo Si te koop 1987 Maserati Biturbo Si te koop 1987 Maserati Biturbo Si te koop
Contact: