Te koop - Auto's

Land Rover - Series III 109 Pick Up - 1979

Gepost op:
14-05-2022
Merk:
Type:
Series III 109 Pick Up
Bouwjaar:
1979
Details:
Land Rover 109 Pick Up Series III benzineversie.
Het was het eigendom van een oudere zakenman die het gebruikte als een auto om gereedschap te vervoeren voor zijn metaalbedrijf / timmerbedrijf. Gereedschapskisten, kleine metalen structuren.

Omdat het een bedrijfsauto was, werd het altijd regelmatig onderhouden.
De versnellingsbak en motor werken erg goed, geen problemen met schakelen, bijna onmogelijk voor een serie. Met betrouwbare mechanica.
Het is uitgerust met een overdrive, hetgeen erg nuttig is in deze voertuigen voor comfortabeler en veiliger rijden, met minder slijtage en minder verbruik. De uitlaat werd volledig vervangen.

Het lakwerk is niet helemaal vernieuwd, op de laatste foto's is de auto te zien zoals het was opgehaald vlak voor de restauratie. Het had kleine deukjes die gerepareerd werden. Alleen opnieuw gespoten om de schade te herstellen, het grootste deel van het lakwerk werd gepolijst. Het resultaat is spectaculair, zoals te zien is op de foto's, de tekortkomingen benadrukken de authenticiteit en dragen bij aan de oude patina-look.

De kap is nieuw en is in overeenstemming met de originele kap. De zitplaatsen zijn in een goede staat.
De instrumenten werken en het elektrische systeem werd gereviseerd.

Het chassis is intact, zonder roest of schade.

Uitgerust met een aardgassysteem, hetgeen het gebruik garandeert, zelfs in stedelijke centra met beperkingen als gevolg van anti-vervuilingsvoorschriften. Indien het niet nodig is, kan het gemakkelijk worden verwijderd. Het aardgassysteem verloopt in mei 2022. De technische keuring, altijd naar behoren uitgevoerd, verloopt in juli 2023, zoals aangegeven in het onderhoudsboekje.

De benzine/aardgas-omschakeling gebeurt vanuit het passagierscompartiment met behulp van een elektronische schakelaar en het stationaire toerental moet enigszins worden aangepast bij het overschakelen van de ene brandstof naar de andere.

Er zijn kleine olie- en vetlekken, wat typisch is in deze auto's. Vervanging van afdichtingen en pakkingen is ter beoordeling van de koper. Maar grote werkzaamheden aan de versnellingsbak en motor zijn niet te verwachten, hetgeen erg belangrijk is.

Het is beschikbaar voor elke test in San Severino Marche (Italiƫ) middels een afspraak via Catawiki.
Foto's:
1979 Land Rover Series III 109 Pick Up te koop 1979 Land Rover Series III 109 Pick Up te koop 1979 Land Rover Series III 109 Pick Up te koop 1979 Land Rover Series III 109 Pick Up te koop
Contact: