Te koop - Auto's

Lancia - Aprilia Langenthal Convertible - 1948

Gepost op:
16-11-2021
Merk:
Type:
Aprilia Langenthal Convertible
Bouwjaar:
1948
Details:
Technische staat van auto, motor en bak is ok. Alles is conform leeftijd van het voertuig.

De staat van de carrosserie is zeer netjes (zie foto's). Auto zit prachtig in zijn lak. Motorkap vertoont van krasjes door het open en dicht doen van beide kanten van de motorkap.

Auto word geleverd met Amerikaanse Title.

Deze prachtige Lancia Aprilia is gebouwd door de Zwitserse carrosseriebouwer Langenthal en is hierdoor een uiterst zeldzame auto. Langenthal is opgericht in 1888 en bestaat tot de dag vandaag nog steeds. In 1931 begonnen ze met het bouwen van de legendarische cabrioletten, welke met de hoogst mogelijke standaard toentertijd werden gebouwd. Na de 2e Wereld Oorlog heeft Lancia 701 chassis gebouwd van dit type en zijn vervolgens geleverd aan verschillende carrosseriebouwers waarvan Pininfarina de meest bekende is.

Chassis 539-1096 bereikte Langenthal en bouwde hem om tot deze fantastische cabriolet. Volgens de geleerden zijn er maar 3 geproduceerd van dit type. Tot 2013 heeft de auto in zijn thuisland Zwitserland gereden, hierna is hij verkocht naar Nederland. Hierna is hij voor een korte periode naar Amerika gegaan en vervolgens staat hij nu weer in Nederland.

De auto is gespoten in licht blauw met een prachtig matchend donkerblauw leder interieur. Alles aan de auto is origineel.

De auto is te bezichtigen in Nederland, Erlecom (Ooij Nijmegen). Het is altijd aan te raden de auto eerst te bezichtigen voordat u een bod uitbrengt.

#luxuryselection
Foto's:
1948 Lancia Aprilia Langenthal Convertible te koop 1948 Lancia Aprilia Langenthal Convertible te koop 1948 Lancia Aprilia Langenthal Convertible te koop 1948 Lancia Aprilia Langenthal Convertible te koop
Contact: