Te koop - Auto's

Jaguar - XJ12 Sovereign Series 3 - 1986

Gepost op:
15-01-2022
Merk:
Type:
XJ12 Sovereign Series 3
Bouwjaar:
1986
Details:
Origineel Nederlands geleverde Jaguar XJ12 Sovereign Series 3 van bouwjaar 1986.

Deze nette Jaguar is in het bezit van zijn 3e eigenaar sinds 2015 en de eerste eigenaar van deze Jaguar was Martin Schröder van Martinair.
Jaguar is altijd goed onderhouden geweest en is voorzien van zijn originele boekjes etc.

De kleurstelling van British Racing Green exterieur en beige lederen interieur met houten details is werkelijk de perfecte combinatie.

“Eenzaam aan de top heeft ook z'n bekoringen.”

Met deze uitspraak omschreef Jaguar Nederland in de jaren 80 de bijzondere status van het topmodel van die tijd, de XJ12 Series 3. Aan de top stond de Jaguar XJ zeker. Er waren destijds maar een handvol auto's die dezelfde mate van comfort, luxe en uitstraling konden bieden als de XJ. En zelf in vergelijking met de auto's van tegenwoordig was deze auto zijn tijd ver vooruit. Het ontbreekt de inzittenden dan ook werkelijk aan niets. Naast de grote beige lederen zetels voorin moest het uiteraard ook achterin aan niets ontbreken. In een auto als deze werd de zakenman van destijds ook af en toe gereden in plaats van dat hij zelf achter het stuur kroop.

Dit specifieke exemplaar is in het verleden gerestaureerd.
Het betreft dus een uniek exemplaar welke met gemak op een dagelijkse basis gereden zou kunnen worden.
Wanneer zien we tegenwoordig nog een grote limousine, uitgerust met een heerlijke 5.3 liter grote V12 motor, soepele automatische versnellingsbak en waanzinnig zachte en comfortabele vering?
Zo worden ze niet meer gemaakt.

Gezien de leeftijd van deze Jaguar is het mogelijk dat er door de jaren heen "lichte" gebruikers of ouderdomssporen zijn ontstaan. Tevens is het raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te doen voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.

Auto is te bezichtigen en af te halen in Goch, Duitsland.
Foto's:
1986 Jaguar XJ12 Sovereign Series 3 te koop 1986 Jaguar XJ12 Sovereign Series 3 te koop 1986 Jaguar XJ12 Sovereign Series 3 te koop 1986 Jaguar XJ12 Sovereign Series 3 te koop
Contact: