Te koop - Auto's

Fiat - 500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE" - 1952

Gepost op:
12-09-2020
Merk:
Type:
500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE"
Bouwjaar:
1952
Details:
Zeldzame Fiat 500 C met het stuur aan de rechterkant.

Deze Fiat werd gebouwd voor de Italiaanse markt in 1952, hij werd geregistreerd in 1953. Weinig liefhebbers weten dat rechts rijden ook in Italië voorkwam.

Vóór de oorlog hadden vele auto's het stuur aan de rechterkant, Fiat besloot dus ook in de jaren 50 om het zo te laten om te voldoen aan de vraag binnen de Italiaanse markt.

Dit is een zeer moeilijk te vinden model, slechts weinig exemplaren verlieten de fabriek met deze zeldzame optie.

De auto komt uit de privécollectie / het museum 'Fiat Lastraioli', de grootste Fiat-dealer in Florence en sponsor van de 'Trofeo Fiat Lastraioli' (zoals te zien is op de foto's), die in de jaren 2000 dichtging.

Gekocht in 2017 door een verzamelaar, hij heeft werkzaamheden uitgevoerd ter waarde van € 2.300 zoals elektrische reparatie van remmen, benzinepomp, carburateurafdichtingen, hoofdcilinder, wiellagers, demper. Facturen zijn beschikbaar (zie foto's).

Ongebruikt gelaten sinds 2017. Hij heeft wat werk nodig, je kunt er op een privéterrein mee rijden, maar de motor heeft wat aandacht nodig.

Het lakwerk is in redelijke staat, maar niet fris, het dateert uit de jaren 90. Cabriokap zonder scheuren, hij gaat soepel open en dicht.

De chromen grille was een zeldzame optie in die tijd, met badge op de motorkap.

Een video van de auto, de motor en rijdend op de weg is beschikbaar, neem dan contact op met Catawiki.

Volgens de voelermaat geen grote ongelukken.

De auto heeft Italiaanse kentekenplaten en registratie (officieel uitgeschreven).

Bieders zijn welkom om de auto te bezichtigen en te testen. Hij staat in Quarrata, 51039, PT, Italië. Neem contact op met Catawiki voor het maken van een afspraak.

We kunnen de overschrijving regelen alsmede de exportdocumenten op afstand. Verzending beschikbaar binnen heel Italië, Europa en de rest van de wereld tegen gunstige tarieven.
Foto's:
1952 Fiat 500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE" te koop 1952 Fiat 500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE" te koop 1952 Fiat 500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE" te koop 1952 Fiat 500 C Trasformabile RHD "NO RESERVE" te koop
Contact: