Te koop - Auto's

Citroën - SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE - 1972

Gepost op:
13-09-2020
Merk:
Type:
SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE
Bouwjaar:
1972
Details:
Laat deze kans niet liggen en wordt de nieuwe eigenaar van deze zeer unieke en Citroën SM (Maserati) Coupe! Het betreft hier een NO RESERVE VEILING.

De Citroën SM was het topmodel van de Franse firma Citroën in de jaren zeventig. De letters SM staan nergens voor, alhoewel sommige bronnen zeggen dat het zou staan voor Sa Majesté, wat hare majesteit betekent en anderen weer "Sport Maserati". In 1961 ging bij Citroën 'Project S' van start, met als doel op basis van de DS een luxe auto met revolutionaire prestaties zoals een topsnelheid van meer dan 180 km/h en ver doorgevoerde technische verfijningen te ontwikkelen. De eerste contacten met het Italiaanse Maserati, voor de ontwikkelingen van een nieuw motorblok, volgden twee jaar later. In 1968 nam Citroën de Italiaanse firma over, met als doel de krachtige V6-motor van Maserati te gebruiken voor de SM.

Waardoor de Citroën SM zijn 'beroemdheid status' verwierf is uiteraard het feit dat een van de Nederlandse bezitters Johan Cruijff was, al weten maar weinigen dat die auto door Citroën aan hem werd geleased. Later heeft Cruijff een eigen Citroën SM gekocht, hij maakte deze auto ook beroemd. De eerste Citroën SM van Cruijff is tegenwoordig nog vaak te bewonderen op diverse evenementen.

De Citroën SM is steeds minder vaak te zien en begint een zeldzaamheid te worden in het straatbeeld. Het betreft hier een auto die gelijk start, netjes stationair loopt, krachtig accelereert en soepel door alle versnellingen schakelt. Het kenmerkende hydropneumatische veersysteem komt direct omhoog. De (Matching numbers) Maserati motor met 177PK zorgt voor genoeg power!

Het originele interieur ziet er nog erg fris uit, de stoelen zijn in het verleden gereviseerd. Daarnaast staat de Citroën nog goed in zijn lak, het chroom vertoond echter enkele kleine gebruikersplekjes (zie foto's).

Wat deze Citroën verder uniek maakt is dat het een gewildere carburateur uitvoering betreft, dit onder de liefhebbers zeer gewenst.

Wacht dan ook niet en grijp uw kans die nieuwe trotse eigenaar te worden van dit prachtige stuk Frans - Italiaanse geschiedenis!

Technische informatie:

Citroën - SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - 1972

Merk: Citroën
Type: SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe
Bouwjaar: 1972
Kleur: Silver grey
Motor en vermogen: (Maserati) 2,7L V6 177 PK (Matching numbers)
Brandstof: Benzine
Transmissie: Handgeschakeld
Afgelezen stand: 32459 miles
Aantal sleutels: 2
Marge: Ja, Nederlandse marge auto
Papieren / kenteken: Nederlands kenteken AH-35-99
VIN: 00SB9066

OPTIES:
- Airconditioning
- Kuipstoelen
- Middenarmsteun
- Verchroomde voorbumper
- Verchroomde achterbumper
- Dubbele uitlaat
- Volledig reservewiel
- Lederen bekleding
- Lederen zittingen
- Lederen stuurwiel
- Metallic lak
- Power brakes
- Stuurbekrachtiging
- Elektrische ramen
- Radio
- Toerenteller

De auto kan bekeken en afgehaald worden in Schiedam, Nederland. Alle technische inspecties, proefritten en bezichtigingen zijn mogelijk voor het uitbrengen van een bod. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de veilingmeester.
Foto's:
1972 Citroën SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE te koop 1972 Citroën SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE te koop 1972 Citroën SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE te koop 1972 Citroën SM (Maserati) 2,7L V6 Coupe - NO RESERVE te koop
Contact: