Te koop - Auto's

Citroën - CX 25 RD Turbo - 1984

Gepost op:
13-09-2020
Merk:
Type:
CX 25 RD Turbo
Bouwjaar:
1984
Details:
1984 gerestaureerde Citroën CX 25 RD Turbo, in zeer goede staat.

Dit is een zeldzame, eerste generatie diesel turbo model, met 95 PK; toentertijd de snelste diesel ter wereld. De restauratie duurde 5 jaar. Drie in Barcelona en twee (aaneengesloten) bij de officiële dealer Dr. Esquerdo Citroën Central in Madrid.

De auto komt met een uitgebreid dossier. De motor en de versnellingsbak werden verwijderd. De versnellingsbak heeft 5 versnellingen, hij is nieuw, de omhulsels werden vervangen en de transmissie werd gerepareerd. Alles met nieuwe lagers. Ook de gasoliepomp en de turbo werden herbouwd.

Alle riemen werden vervangen. De besturing is ook nieuw en werd aangepast door de Citroën Central reparatiewerkplaats. De volledige uitlaat is origineel en is onlangs vervangen. De 14" lichtmetalen velgen werden vernieuwd. De banden hebben minder dan 1.000 km.

De koplampen en verlichting zijn nieuw. Het herbouwen van bumpers en uiteinden is afgerond. Plaatwerk en lakwerk zijn bijgewerkt en de auto ziet eruit als toen hij de fabriek verliet. Het hydraulische systeem is onlangs vernieuwd door het vervangen van omhulsels, alle 4 bollen en vloeistoffen. Allemaal nieuw. Nieuwe stuurkogels en vering.

Meer dan 8.000 euro geïnvesteerd. De auto is uitgerust met alle opties uit die periode, inclusief airconditioning die heel goed koelt.De auto wordt geleverd met alle Citroën facturen. De auto heeft een Pioneer radio-cd met MP3 en versterker, heerlijk om te rijden, vooral op lange reizen.

Foto's bijgevoegd van de certificering van de gemeente Barcelona. De laatste ITV (Spaanse keuring) had geen gebreken, sindsdien is de auto nauwelijks gebruikt. Nieuwe ITV in behandeling. Het is niet bekend of de km echt zijn, de instrumenten moesten gerepareerd worden.

De auto is onderhouden met originele onderdelen geleverd door L'Agence CX uit Frankrijk (Mr Nordhal), en met originele onderdelen of perfecte CX basis replica's (de heer Jochen Heusel) uit Karlsruher, Stuttgart. Het toezicht op de restauratie werd gedurende 2 jaar gedaan door de manager van de Citroën Retail Madrid werkplaats.

De auto staat in Madrid, Spanje.
Foto's:
1984 Citroën CX 25 RD Turbo te koop 1984 Citroën CX 25 RD Turbo te koop 1984 Citroën CX 25 RD Turbo te koop 1984 Citroën CX 25 RD Turbo te koop
Contact: