Te koop - Auto's

Chevrolet - Nova Skyroof - 1972

Gepost op:
08-05-2022
Merk:
Type:
Nova Skyroof
Bouwjaar:
1972
Details:
Dit zeldzame Chevrolet Nova Skyroof uit 1972 werd in 2017 door ons vanuit Californië naar België geïmporteerd.

De Skyroof-optie was alleen beschikbaar in 1972 en slechts 6.822 exemplaren van de 260.000 Nova's die dat jaar werden geproduceerd, hebben deze unieke eigenschap. Van deze 6.822 exemplaren werden er slechts 3.075 exemplaren geproduceerd met een zwarte Skyroof.
Het datalabel vermeldt dat de auto een originele V8 is en geassembleerd werd in Van Nuys, CA. Ook de originele kleur wordt vermeld: Crème geel.

De auto is ongeveer 10 jaar geleden "frame-off" gerestaureerd en verkeert nog steeds in een geweldige staat. De auto is overgespoten in de originele kleur, het ziet er nog steeds geweldig uit en het heeft geen roest. Al het chroom is vernieuwd en ziet er nog steeds geweldig uit. Tijdens de restauratie werden nieuwe deuren, kofferbak & RVS-kap geïnstalleerd.

Het interieur werd ook volledig vernieuwd en ziet er nog steeds geweldig uit. Een periode-correct roestvrijstalen stuur werd toegevoegd, nieuwe kuipstoelen werden gemonteerd en ook een middenconsole met RVS-meters en een versnellingspook op de vloer werden toegevoegd.

Mechanisch gezien werd alles gecontroleerd en het werkt vlekkeloos. Een 383 takt werd geïnstalleerd met een Edelbrock inlaat en een Holley carburateur met dubbele pomp. De TH350 schakelt stevig en soepel zoals het hoort en de achterkant is een 10 bouts posi.

De auto heeft Belgische documenten en werd regelmatig gereden door de vorige eigenaar.
Over het algemeen is dit een van de zeldzaamste Nova's die er in omloop zijn, het is in een goede staat en is klaar om van te worden genoten door de volgende eigenaar.

Indien u vragen heeft: aarzel dan niet om deze te stellen.

De auto kan worden bezichtigd in St. Niklaas, België.
Foto's:
1972 Chevrolet Nova Skyroof te koop 1972 Chevrolet Nova Skyroof te koop 1972 Chevrolet Nova Skyroof te koop 1972 Chevrolet Nova Skyroof te koop
Contact: