Te koop - Auto's

Cadillac - Eldorado Cabriolet - 1955

Gepost op:
20-05-2023
Merk:
Type:
Eldorado Cabriolet
Bouwjaar:
1955
Details:
Cadillac Eldorado Cabriolet | Full Options | 1955

Wij bieden te koop aan deze mooie Cadillac Eldorado uit 1955. De Eldorado was het absolute topmodel van Cadillac in de jaren 50 en kenmerkte zich door zijn unieke en imposante styling. Door vele liefhebbers wordt hij ook wel gezien als een van de mooiste en meest gewilde Cadillacs van na de Tweede Wereldoorlog. De Eldorado die we hier te koop aanbieden heeft Belgische papieren en is afkomstig van een liefhebber die de klassieker maar liefst 13 jaar in zijn bezit heeft gehad. Hij wordt aangedreven door de originele 331 CUI V8 motor dubbele carburateurs en automatische 4-traps versnellingsbak die zorgt voor een zeer comfortabele rijervaring. De auto rijdt, remt en schakelt.

De Cadillac is uitgevoerd in de prachtige fabriekskleur Mandarin Red en heeft een rood met ivoorkleurig lederen interieur. De Cadillac Eldorado was in de jaren 50 een van de meest luxe auto's die er te koop waren. Deze klassieker beschikt dan ook over een indrukwekkende lijst aan opties zoals elektrische stoelen, stuur- en rembekrachtiging, elektrische ramen, elektrische soft top, klok en radio. Hij is zelfs uitgerust met een zogenaamd Autronic Eye. Dit zorgt ervoor dat het grote licht automatisch wordt gedimd wanneer er een tegenligger aan komt. De Eldorado was een zeer indrukwekkende auto voor zijn tijd en was een waar statussymbool in de jaren 50. Er zijn slechts 3950 Cadillac Eldorado's van het bouwjaar 1955 gebouwd, waardoor ze nu erg gewild zijn onder verzamelaars en liefhebbers van klassieke auto's.

Het lakwerk is wat aan de doffe kant en vertoont gebruikssporen rondom. Het interieur verkeert in een nette, originele staat en vertoont wat kleine gebruikssporen.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki.
Foto's:
1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop 1955 Cadillac Eldorado Cabriolet te koop
Contact: