Te koop - Auto's

BMW - 323i E21 - 1980

Gepost op:
05-06-2021
Merk:
Type:
323i E21
Bouwjaar:
1980
Details:
Een unieke originele BMW 323i met de befaamde zescilinder en de erg gewilde optionele 'dog leg' sportversnellingsbak en sperdifferentieel. De wagen is voorzien van een origineel BMW-sportinterieur met de Recaro-stoelen.

Het koetswerk is in goede staat en vrij van roest. het lakwerk is zo goed als volledig origineel, enkel de bestuurdersdeur is al eens opnieuw gespoten, met enkele afwijkingen in de lak. Het lakwerk vertoont verder wat sporen van veroudering, o.m. diverse krasjes of steenslagen, doch is verder best netjes.

De wagen is ongevalvrij en roestvrij, ook op de gekende plekken. Enkel bij de achterste zijruiten zijn enkele minieme plekjes van oppervlakkige corrosie zichtbaar, wat mits een touch up netjes te verhelpen is.

Het interieur is bijzonder netjes, de stoelen zitten goed en zijn niet doorgezeten, alle bedieningen werken correct, het tapijt is in goede staat. Er is een tripmaster geïnstalleerd met bijkomend display voor de bestuurder en een afstandsbediening voor de bijrijder.

Mechanisch is de wagen erg gezond, de motor start en rijdt prima, geen olieverlies of -verbruik en levert vlot zijn vermogen. De versnellingsbak schakelt soepel en precies, zonder bijgeluiden. Het sperdifferentieel is eveneens functioneel, zonder bijgeluiden.

De wagen staat op Bilstein-schokdempers en is voorzien van de originele 13"-Alpinawielen met banden in prima staat.

Deze 323i is zo goed als helemaal origineel en is één van de weinige die niet ten prooi is gevallen van overdreven aanpassing of tuning.

Een ideale en erg leuke wagen voor sportief rijplezier en/of regularity-rally!
Foto's:
1980 BMW 323i E21 te koop 1980 BMW 323i E21 te koop 1980 BMW 323i E21 te koop 1980 BMW 323i E21 te koop
Contact: