Te koop - Auto's

Bitter - Coupe SC 3.0 - 1984

Gepost op:
14-11-2020
Merk:
Type:
Coupe SC 3.0
Bouwjaar:
1984
Details:
De Bitter SC werd in 1979 gepresenteerd, maar het duurde tot december 1980 voordat een eerste exemplaar werd afgeleverd aan de klant. In Nederland kostte dit voertuig in 1980 128.000 gulden, vergelijkbaar met de aankoopprijs van een Ferrari 308. Het ontwerp van de SC kwam van de hand van Giovanni Michelotti. Ook bij dit model kwam de inspiratie van een Italiaanse exoot. Hier betrof het de Ferrari 400/412 waar de grove lijnen min of meer overgenomen werden.

Het onderstel leende de SC van de Opel Senator A. Ook de sterke 6-cilinder motor werd geleend van deze Duitse sedan. Later, in 1984, verscheen er nog een krachtige 3,9 liter variant met aangepaste nokkenas. Van begin 1981 tot herfst 1989 werden 488 exemplaren van de Bitter SC gebouwd: 451 coupémodellen waarvan 239 voorzien waren van de 3,0 liter motor, 5 sedans (inclusief prototype) plus een dertigtal cabrioletuitvoeringen van dit model.

- De auto verkeert in een technisch- en motorisch normale staat voor een auto van deze leeftijd. Motor- en bak zijn zeer recent gespoeld. Het is wel raadzaam om de motor na aanschaf een onderhouds beurt te geven.
- Auto wordt afgeleverd met nieuwe einddempers.
- De auto heeft geen buitensporige carrosserie- en/of lakschade. Slechts enkele gebruikssporen qua carrosserie. Het lakwerk van de motorkap en de voorschermen verdienen aandacht; ze zijn door de vorige eigenaar matig gespoten. Onder de motorkap is tevens zichtbaar dat de auto (gedeeltelijk) is overgespoten. Raamlijst aan linkerzijde vertoond enkele slijtage sporen aan het lakwerk.
- De auto heeft de standaard uitrusting; af fabriek. Zeer compleet
- De auto is geleverd in Canada, originele invoer documenten zijn aanwezig.
- Helaas is de auto niet gedocumenteerd cq wij hebben geen onderhouds historie in ons bezit.
- Voor zover wij hebben kunnen vaststellen aan het chassis, lijkt het er niet op dat de auto betrokken is geweest bij een ongeval.
- Er zijn, voor zover wij kunnen nagaan geen imitatie/niet originele onderdelen op de auto gemonteerd.

De auto kan op onze verkoop locatie in Amsterdam bekeken worden.

Het is raadzaam om het voertuig eerst te bekijken alvorens te bieden om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Catawiki

Foto's:
1984 Bitter Coupe SC 3.0 te koop 1984 Bitter Coupe SC 3.0 te koop 1984 Bitter Coupe SC 3.0 te koop 1984 Bitter Coupe SC 3.0 te koop
Contact: