Te koop - Auto's

Austin Healey - Alexander Sprite - Sebring spec. - 1959

Gepost op:
14-05-2022
Type:
Alexander Sprite - Sebring spec.
Bouwjaar:
1959
Details:
Unieke Austin Healey! Een originele Sprite uit 1959 getuned door Alexander!
Wereldwijd zijn er 3 bekende Alexander Sprites. Grijp deze geweldige kans! De auto werd gevonden in Zweden.

De eigenaar die hem in 1975 kocht, hield de auto zo'n 40 jaar droog in de garage. In de afgelopen 10 jaar heeft hij er niet mee op de weg gereden.

Alexander was erg beroemd in de jaren 1950 en 1960 voor de voorbereiding van raceauto's. Deze auto is ook aangepast om prestaties te verbeteren.
De motor is gefinetuned en heeft een close-ratio versnellingsbak, verstelbare schokdempers, dubbel uitlaatsysteem, een set grotere wielen, Weber carburateur, verbeterde ophanging, snelheidsmeter tot 220 km/u en een origineel Sebring stuurwiel! Met een Alexander-pookknop en, natuurlijk, een echt unieke Alexander-hardtop voor een meer aerodynamische lijn!Dit kan eenvoudig worden verwijderd om te rijden met aero-screens, zoals te zien is op de foto's.

Deze zeldzame auto is de eerste Alexander Sprite die in jaren op een veiling wordt aangeboden, dus mis deze kans niet!

De Sprite wordt geleverd met Zweedse plaat CAD 087.

De lak is meer dan 40 jaar geleden voor het laatst vernieuwd, dus verwacht geen glimmende auto in concoursstaat. Gezien het unieke karakter zou het zeer verstandig zijn om het voertuig in deze prachtige patina te houden.

De originele kleur is blauw zoals aangegeven in het gewaarmerkte exemplaar van het fabrieksregister.

U kunt zien dat het interieur van de motorkap in de jaren 1960 door Alexander is aangepast. De koplampen zijn ooit platgedrukt en naast de grille geplaatst: kijk naar de voorbeeldfoto's uit die periode. De motorkap is naar voren geleed en gemaakt door Alexander.

De auto heeft normale sporen van slijtage en ouderdom.

Naast het gewaarmerkte exemplaar van het fabrieksregister, zoals te zien op de foto's, is er ook een tijdschrift waarin de auto met nummerplaat te zien is.

Dit voertuig kan worden bezichtigd en opgehaald in Florence, Italiƫ.
Foto's:
1959 Austin Healey Alexander Sprite - Sebring spec. te koop 1959 Austin Healey Alexander Sprite - Sebring spec. te koop 1959 Austin Healey Alexander Sprite - Sebring spec. te koop 1959 Austin Healey Alexander Sprite - Sebring spec. te koop
Contact: