Te koop - Auto's

Austin Healey 3000 MKII

Gepost op:
08-09-2021
Type:
3000 MKII
Bouwjaar:
1960
Prijs:
€ 80.000
Details:
Chassis/onderstel
Het onderstel verkeert in mooie gerestaureerde staat. Er zijn slechts lichte sporen van gebruik en vervuiling, alsook sporen van roestherstelling uit het verleden. Er is geen aanroesting, de beschermingslaag is nieuw aangebracht. Onder de motor werd een aluminium beschermplaat gemonteerd.
Koetswerk::
Het koetswerk werd gerestaureerd verkeert in goede algemene staat en geheel overspoten in two tone zwart/rood. De lak heeft een diepe glans en is homogeen aangebracht, de afwerkingskwaliteit is zeer goed. Er zijn rondom de wagen slechts minieme sporen van gebruik merkbaar, geen ernstige beschadigingen De carrosseriepanelen zijn mooi strak gerestaureerd. De dagkanten tussen de verschillende koetswerkpanelen lopen mooi evenwijdig. Het chroomwerk werd vernieuwd of herdaan en bevindt zich in mooie staat. De voorruit werd ooit vernieuwd en verkeert in goede staat. De sluitkanten en deurscharnieren werden zeer proper afgewerkt en onderhouden. De koetswerkrubbers werden vernieuwd bij de restauratie. De kofferruimte werd gerestaureerd en er werd een nieuwe bekleding voorzien. Het zwart canvas cabrio dak werd vernieuwd bij de restauratie en is nog in zeer goede staat. Opdrachtgever beschikt tevens over een zwart vinyl tonneau cover en steekraampjes.
Wielen:
Gemonteerd zijn 4 chroomspaakwielen met 72 spaken, deze werden bij de restauratie vernieuwd en zijn in zeer goede staat. De banden zijn van het merk Classic, type All Season, maat 165/80 R15 (87T), allen in zeer goede staat met ± 5 mm profieldiepte. Er is een identiek reservewiel aanwezig, alsook de nodige boordgereedschap.
Mechanisch:
De motorruimte bevindt zich in een mooi gerestaureerde toestand. De motor en aanhorigheden (collectoren, carburators, koelsysteem, …) zijn volgens originele specificaties en
Dos ACS 201227
verkeren visueel in goede staat. Er zijn geen sporen van ernstige lekkage aan de mechanisch/hydraulische onderdelen. De bediening van koppeling en versnellingsbak voelt normaal aan. De uitlaat werd vernieuwd en verkeert in goede staat. De wagen is voorzien van een remsysteem deels volgens originele specificaties met schijfremmen vooraan en trommels achteraan. Het remsysteem verkeert visueel in mooi gereviseerde en gerestaureerde staat. De ophanging is volgens originele specificaties gereviseerd en gerestaureerd, het geheel bevindt zich visueel in zeer goede staat.

Elektrisch:
De verlichting werd vernieuwd volgens originele specificaties en werkt op de normale reglementaire manier. Er werden extra verstralers gemonteerd vooraan. De bedrading is deels vernieuwd, deels de originele en verkeert voor zover zichtbaar in goede en functionele staat. De dashboardinstrumenten, elektrische apparaten en aanhorigheden zijn grotendeels volgens originele specificaties, en functioneren correct. Er werd een bijkomende Kenlowe koelventilator gemonteerd. Op moment van taxatie verklaarde eigenaar dat de elektrisch inschakelbare overdrive niet volledig correct functioneerde. Een herstelling werd gepland. De wagen is niet voorzien van een radio. Er is geen alarm of bijgeplaatste diefstalbeveiliging aanwezig, wel een originele batterijschakelaar gemonteerd in de koffer.

Interieur:
Het interieur werd deels vernieuwd bij de restauratie en verkeert nog steeds in zeer mooie toestand. De zetels, interieurpanelen en het dashboard zijn in rood leder, de vloerbekleding in rood tapijt. Zetels en interieurpanelen werden vernieuwd, het dashboard en de vloertapijt vertoont enig patina en lichte slijtage. Het voertuig is voorzien van 2 (3-punts) veiligheidsgordels. Er werd een Belmog 202 Classic tripmaster gemonteerd, alsook een digitale tripmaster.
Dos ACS 201227

Algemeen:
Austin Healeys zijn omwille van hun fantastische rijkwaliteit en wegligging steeds populaire klassiekers geweest. Er is op een makkelijke manier aan onderdelen voor deze wagens te komen. Deze wagen werd voor enige jaren mooi gerestaureerd en verkeert nog steeds in zeer mooie staat.
Foto's:
1960 Austin Healey 3000 MKII te koop 1960 Austin Healey 3000 MKII te koop 1960 Austin Healey 3000 MKII te koop 1960 Austin Healey 3000 MKII te koop 1960 Austin Healey 3000 MKII te koop 1960 Austin Healey 3000 MKII te koop
Contact:
Philippe
9931 Lievegem
België
Gsm 0495203448