Te koop - Auto's

Alfa Romeo - 33 - Boxer 4C - 1986

Gepost op:
14-11-2020
Merk:
Type:
33 - Boxer 4C
Bouwjaar:
1986
Details:
Alfa Romeo 33 - 1.3S - Boxer 4 C - eerste serie

Alfa Romeo 33 dankt zijn naam aan de 33 Stradale en is de directe afstammeling van AlfaSud. Een auto met hoge prestaties, typisch voor Alfa Romeo, de 1.3 S motor is vergelijkbaar met de normale 1.3, maar is verhoogd tot 1351 cc en uitgerust met 4 gekoppelde carburateurs die in staat zijn om 86 pk te leveren.

Met originele kentekenplaten en documenten.

2 eigenaren.

Deze 34 jaar oude Alfa Romeo eerste serie rijdt nog steeds zeer goed, als een moderne auto, het precieze stuurmechanisme en de geweldige motor maken deze auto zeer gewild, ook vanwege de sportiviteit en de soepelheid en snelheid van de toename van het motortoerental.

De carrosserie is in de originele Mirte-groene kleur, het werd opnieuw gespoten in 2005 omdat het net als alle andere 33 modellen een defect had, namelijk dat de transparante afwerking van de metallic lak had losgelaten, maar slechts oppervlakkig want de carrosserie had geen tekenen van roest.De carrosserie en de structuur zijn nooit beschadigd en de bodem is in een uitstekende staat met het originele beschermende product van de fabriek.
De kofferbakruimte is in een uitstekende staat, net als het motorcompartiment waar de steunen van de schokdemper te zien zijn, perfect intact en met de originele markeringen die door Alfa Romeo werden gedaan om te controleren of er mee geknoeid was of ongevallen had gehad.

De auto is mechanisch uitstekend, altijd onderhouden. De motor is solide en krachtig met een uitstekende sprint dankzij de 4 carburateurs die het geweldig leuk maken om te rijden, met een onmiddellijke, responsieve acceleratie.
Volledig functionerende versnellingsbak met 5 versnellingen en volledig functionerend remsysteem.

Het interieur is in een goede staat, geen kapotte of gescheurde zitplaatsen. Het hoeft alleen maar gewassen te worden om het weer in nieuwstaat te krijgen. Het tapijt ziet er ook goed uit, zonder scheuren.

De elektronica in de auto en in het dashboard werken allemaal goed, evenals de koplampen, dashboardverlichting en ruitenwissers; alleen het raam aan de passagierszijde werkt niet, de andere 3 elektrisch bedienbare ramen werken goed.

De banden zijn op 80%, gemonteerd op optionele BBS velgen.


Het voertuig kan worden bezichtigd. Neem a.u.b. contact op met Catawiki om een afspraak te maken.
Foto's:
1986 Alfa Romeo 33 - Boxer 4C te koop 1986 Alfa Romeo 33 - Boxer 4C te koop 1986 Alfa Romeo 33 - Boxer 4C te koop 1986 Alfa Romeo 33 - Boxer 4C te koop
Contact: