Te koop - Auto's

447 hele mooie Nissan Figaro in burgundy red

Gepost op:
04-04-2021
Merk:
Type:
figaro
Bouwjaar:
1961
Prijs:
€ 8.799
Details:
Coronavirusupdate:
 Wij zijn zoals altijd gewoon op afspraak geopend voor info, service, proefritten en aankoop. Wij hebben een speciaal aangepaste Figaro als demo auto waarin een plexiglas separatiescherm tussen U en mij geplaatst is waardoor we niet met elkaar in aanraking komen en tevens wordt de auto voor en na de proefrit door ons ontsmet! W houden voldoende afstand, schudden geen handen maar laten U toch graag kennismaken met deze unieke auto's. Kom langs voor een enerverende proefrit in deze leuke cabrio waarvan we er momenteel 14 op voorraad hebben. 

Deze Nissan Figaro is nummer 447 van een gelimiteerde serie van 20000 die uitsluitend voor de Japanse markt is gemaakt. Het model werd voorgesteld op de Tokyo motorshow en sloeg in als een BOM..

 Met een design uit de fifties wilde Nissan laten zien dat alle moderne technieken OOK in een kleine stadsauto gepropt konden worden.
Met voor die tijd unieke opties als Airconditioning, een Automaat, Stuurbekrachtiging, Leren interieur, Electrische ramen, Radio CD speler en een derde remlicht was hij zijn tijd ver vooruit. 
De reacties op de beurs waren zo overweldigend dat men besloot er 6000 te bouwen. Die waren binnen 20 minuten uitverkocht en bij de Japanse Nissan dealers ontstonden ruzies van mensen die er ook 1 wilden!
Dus besloot men om via een loterij systeem er nog eens 14000 te bouwen en daar is dit er dus 1 van! 
Heeft jarenlang in Japan en de UK rondgereden en nu dus in Nederland te koop! 
De 1000cc 4 cylinder motor is gekoppeld aan een automaat die boterzacht schakelt, voorzien van een Turbo om meer vermogen te krijgen (76PK) uit 1000cc is zelfs nu nog steeds een hoop. 
De Turbo werkt uitstekend en is niet zozeer geplaatst om hard te rijden maar juist om hem uitermate zuinig te maken bij bepaalde toerentallen. Hij verbruikt dan ook slechts 1 op 15! bij normaal rijden..
Met slechts 810 KG gewicht ook nog eens goedkoop in de wegenbelasting en te verzekeren als YOUNGTIMER voor nog geen 100 euro per jaar.

 Deze Figaro is gespoten in Burgundy Red Metallic, een hele sjieke kleur die goed past bij de auto en 1 die erg mooi afsteekt met de witte top.
De grootste attractie is natuurlijk het grote neerklapbare dak dat met 1 handeling zo in de kofferbak verdwijnt. 
Het dak is recent vervangen (ook het achterruitvinyl) en heeft een verwarmde glazen achterruit dus ook in de winter heb je een goed zicht naar achteren. Tevens heeft zij een originele onbeschadigde dashboardtop, erg mooi. (zeldzaam tegenwoordig)

Hij staat op fraaie zilveren lichtmetalen wielen met nieuwe brede banden.

 Voorzien van Alarm met centrale vergrendeling en afstandsbediening .
Het creme leren interieur is in nette staat, het chroom werk is netjes.

 Nissan monteerde hele comfortabele fauteuils in de Figaro waar je het uren op uit kan houden zonder vermoeid te raken!

 Je moet natuurlijk niet SCHUW zijn om in deze auto te rijden. 
Hij valt op door zijn jaren vijftig design, aparte kleur en het vele chroom!

 Heeft net een grote beurt gehad met, distributie, waterpomp, etc. en heeft 112000 km gelopen (aantoonbaar via buitenlandse autopas) in zijn 30 jarig bestaan

 Het meest byzondere aan deze auto is dat hij net een compleet gereviseerde motor heeft gekregen met nieuwe zuigers, lagers, keerringen, nieuwe kop, radiateur, etc,etc (TWV 4800 euro)

 Dus; als je iets echt unieks wilt rijden, dan is dit de auto voor jou!

 O ja, ook handig om te weten: het onderstel is van een Nissan Micra dus onderdelen is geen enkel probleem en goedkoop te krijgen!!

 Er wordt nogal eens gezegd dat rechts gestuurd rijden vervelend is, welnu, kom rijden en je zult zien, je rijdt ZO weg, geen enkel probleem.... Ja maar, dat gedoe bij een parkeergaragekaartjesautomaat (leuk woord voor Scrabble, 4x woordwaarde!) dan???.....

 Daarvoor leveren wij een klein grijpertje mee en daarmee druk je op de knop van de garage en pak je zo het kaartje eruit..... iedereen staat verbaasd hoe je het doet, maar het werkt!!!

 Wij laten al onze Figaro's aanpassen zodat de typische Figaro probleempjes er niet meer zijn...
Zo wordt het motormanagement aangepast waardoor er minder turbodruk is en een iets hoger koppel wat de betrouwbaarheid en levensduur van het motortje ten goede komt.
Verder modificeren we de electrische ramen, het electrisch gedeelte van de zekeringenkast, de waterhuishouding etc,etc.
Wij zijn de grootste verkopende partij op het vasteland van Europa met altijd een ruime voorraad Figaro's in diverse kleuren.

 Laat u goed voorlichten over een Figaro er zijn nogal wat verkeerd geregistreerde auto's in omloop, kijk daarvoor op onze site op het web bij Figarospecialist.....

 Kom langs voor een enerverende proefrit in deze klassiek ogende auto met moderne techniek!

Helaas ruilen we door onze werkwijze niet in.
Een Figaro is in Belgie heel eenvoudig te registreren.
Foto's:
1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop 1961 Nissan figaro te koop
Contact:
Figarospecialist.nl
opstal 1
2671ll Naaldwijk
Nederland
Tel. 0624095387