Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1961 Mercedes 220SE Ponton Cabriolet

1961 Mercedes 220SE Ponton Cabriolet

€ 125.000
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-376362
Publicatie
19-06-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1961
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 125.000

Beschrijving


Walkaround video: Click here

Elegant en zeldzaam Elfenbein over Tabacco interieur met “Wurtelnuss”
Mechanische brandstofinjectie ‘SE’
Volledig gerestaureerd met stijlvol gepatineerd lederen interieur “behouden”
Datakaart, originele boeken en een uitgebreid dossier van onderhouds- en restauratiefacturen
Nieuw geleverd in de VS

Beschrijving van het model

Twee maanden nadat de laatste 220 Cabriolet A van de lopende band in Sindelfingen was gerold, werd de opvolger, de 220 Cabriolet A/C, gepresenteerd op de Internationale Autotentoonstelling in Frankfurt. Dit elegant vormgegeven nieuwe model was technisch voornamelijk gebaseerd op de Type 220 een sedan, die toen al anderhalf jaar werd geproduceerd. Het chassis was echter met 120 mm ingekort. De leveringen van het esthetisch ontworpen model waren gepland om te starten tijdens het tweede kwartaal van 1956. Echter, dit gebeurde nooit volgens plan - een open versie van de 220 a werd nooit geproduceerd.

De cabriolet, geproduceerd vanaf juli 1956, was in plaats daarvan gebaseerd op de 220 S, de opvolger van de 220 a, die in maart was gepresenteerd. Het exterieur van de nieuwe cabrioletversie was volledig identiek aan het model dat in Frankfurt was gepresenteerd. Een nieuwigheid was echter de krachtige 100 pk motor, overgenomen van de 220 S sedans. Deze eenheid gaf het model, dat 60 kg zwaarder was geworden door de vereiste carrosseriestijfheid, voldoende motorvermogen. Drie maanden na de lancering van de cabriolet verscheen er een coupéversie op de markt, die identiek was aan de open versie behalve het vaste dak.

In augustus 1957 werden verbeterde versies van bijna alle typen van het personenautoprogramma gepresenteerd, volgend op het motto "nog meer waarde zonder extra kosten". Ook de 220 S Coupé en Cabriolet hadden een modelherziening ondergaan die leidde tot lichte wijzigingen en een toegenomen motorvermogen van 106 pk. Van buitenaf waren alleen de veranderde voorbumper en nummerplaathouder evenals de gewijzigde verlichting van de achterste nummerplaat zichtbaar, die - zoals bij de sedans - naar de bumperbeschermers was verplaatst. Opmerkelijk was de nieuwe hydraulische automatische koppeling "Hydrak", die ook in augustus werd gepresenteerd, als een optie voor de coupé en de cabriolet.

Tegelijkertijd met de sedans, d.w.z. vanaf september 1958, werden beide versies ook aangeboden als 220 SE met brandstofinjectie. Afgezien van de motor kwamen de coupés en cabriolets, intern gecodeerd als W 128, overeen met hun zusterversies 220 S met carburateur. De 2.2-liter 6-cilinder eenheid had een ander carburatiesysteem vergeleken met de beproefde motor van de 220 S. Zoals bij de 300 d, werd de carburatie uitgevoerd via intermitterende inlaatspruitstuk-injectie. Een vermogenstoename naar 115 pk was nu mogelijk. Verbeterde rijprestaties en een meer beter brandstofverbruik van de injectiemotor was alleen beschikbaar tegen een extra kost van DM 1,900. Voor nog eens DM 450 was de automatische koppeling "Hydrak" beschikbaar als optie.

In augustus 1959 werden drie volledig herbouwde 6-cilinder modellen met "vintail" carrosserie gepresenteerd en in dezelfde maand eindigde de productie van de "ponton" sedans 219, 220 S en 220 SE. De productie van de cabriolet en coupé ging echter alleen door in de vorm van het 220 SE model. De laatste carburateurversies liepen in oktober 1959 van de lopende band. Vanaf augustus 1959 werd voor beide modellen de gewijzigde injectiemotor van het Type 220 SEb gebruikt, die door een rechte inlaatpijp en steilere nokkenas nu 120 pk leverde.

In november 1960 werd de productie van de 220 SE coupés en cabriolets gestopt. Als hun opvolgers werd in februari 1961 een nieuw cabriolet gepresenteerd en in augustus 1961 een nieuw coupé. Met slechts 5,731 geproduceerde eenheden, waarvan 1,942 met injectiemotor, behoren de "ponton" coupés en cabriolets tot de zeldzamere Mercedes-Benz modellen uit de naoorlogse productie.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-376362
Publicatie
19-06-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1961
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 125.000

Verkoper

Naam
Oldtimerfarm
Adres

Steenweg op Deinze 51C
9880 Aalter
België

route plannen
Telefoon
0472401338
+32472401338
E-mail
terug naar overzicht andere Mercedes oldtimers
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
California Import - oldtimers uit Californië
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Auctim online auctions
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers