Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1969 Porsche 912 Conversion 911 S

1969 Porsche 912 Conversion 911 S

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-374775
Publicatie
11-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1969
Versnellingen
manueel

Beschrijving

***Voor dit kavel geldt een verlaagde kopersbeschermingstoeslag van 4,5% (in plaats van 9%), die na voltooiing van de veiling aan de succesvolle bieder wordt toegekend. Eén werkdag na afloop van de veiling neemt ons verkoopteam contact met u op om u te helpen met de korting***

Het voertuig is een daily driver in rally- of ST-look. De carrosserie is gebaseerd op een Type 912 en is omgebouwd naar een Type 911 S. De motor is omgebouwd naar het type 901/02 (2.0 met carburateur) en de transmissie is een type 915. In het interieur zijn moderne sportstoelen en Schroth-riemen gemonteerd.

De motor is in 2019 volledig gereviseerd en heeft sindsdien maximaal 1000 km gelopen. Het voertuig heeft een zeer mooi, sportief en boxer-typisch geluid. Het voertuig nam deel aan diverse oldtimerrally's (toeristische reizen) en bleek zeer betrouwbaar en geschikt voor dagelijks gebruik. Het voertuig heeft een remsysteem van een 996.

Ook is er een sportonderstel gemonteerd, wat samen met de velgcombinatie (7 en 8 inch) de Porsche een geweldige uitstraling geeft. Dit zijn waarschijnlijk de dikste velgen waarmee je op een smalle carrosserie kunt rijden zonder de spatborden te verbreden.

Alle ombouwingen zijn goedgekeurd of geregistreerd zodat een TÜV keuring zonder problemen uitgevoerd kan worden (de auto beschikt over een actuele TÜV tot 2026). Het voertuig heeft altijd in een garage gestaan en lijkt ongevalvrij, maar dit kan niet worden gegarandeerd.

Als u op zoek bent naar een F-model waar u niet alleen naar kunt kijken, maar ook op een soortspecifieke manier kunt bewegen en rijden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het voertuig is een echte blikvanger en valt ook bij stilstand op - elke Porsche-fan krijgt een echte grijns op zijn gezicht zodra de motor wordt gestart.

Nu voor de negatieve punten:
Het voertuig is waarschijnlijk al opnieuw gespoten in het deurgedeelte, de deur heeft gebieden waar de blanke lak waarschijnlijk afbladdert als gevolg van eerdere stickers.

De verwarming in de auto is niet aangesloten. Over het algemeen is er veel van de auto opnieuw opgebouwd en zijn ook de achterstoelen verwijderd en prachtig bedekt met tapijt - het ziet er misschien zelfs beter uit dan het origineel. Ook de hemelbekleding werd aangepast; de zonneklep werd verwijderd en de zwarte Porsche-verblindingsstrip werd toegevoegd.

De Jägermeister-sticker linksachter bedekt de originele uitsparing voor de zijuitlaat, aangezien er momenteel een sportuitlaat met centrale uitlaatpijpen is geïnstalleerd.

Voertuig bevindt zich in Duitsland. Het wordt aanbevolen om het voertuig te bezichtigen en te controleren voordat u een bod uitbrengt, om latere afwijkingen en teleurstellingen te voorkomen. Neem contact op met Catawiki om een bezichtigingsafspraak te maken.

Particuliere verkoop met uitsluiting van aansprakelijkheid voor materiaalfouten, geen garantie, omruiling of garantie.

#HVLcampagne

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-374775
Publicatie
11-05-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1969
Versnellingen
manueel

Verkoper

Naam
Catawiki
Adres

Nederland

route plannen
E-mail
terug naar overzicht andere Porsche oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers