Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1960 MG MGA

1960 MG MGA
€ 40.900

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367876
Publicatie
14-09-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
MGA
Bouwjaar
1960
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 40.900

Beschrijving

MGA 1600 Roadster te koop

Kenteken: DE-15-62. Merk: MG, type A Roadster. Uitvoering: 1600 (1588 cc) met onderliggende nokkenas. Kleur: Old English white. Bekleding: rood. Bouwjaar: 1960. Eerste toelating in 1962 in België. Gewicht: 1.040 kg. Wielbasis: 239 cm. Km. stand: 42.000 km. Chassisnummer / identificatienummer: GHNL95798.
De MGA is in 1985 in zijn geheel gerestaureerd door een top restaurateur in België. Als restauratieproject werd deze MGA tentoongesteld op de Antwerp Classic Salon. Van de restauratie zijn 2 fotoboeken aanwezig, waarin details zijn vastgelegd. Opgemerkt wordt dat de carrosserie niet geplamuurd, maar vertind is. Een speciale en excellente techniek. Sinds de restauratie heeft de MGA niet stil gestaan en gemiddeld ongeveer 1000 km per jaar gereden. De afgelopen jaren zijn vele onderdelen in nieuwstaat gebracht. Op dit moment ziet de MGA nog steeds uit alsof hij onlangs is gerestaureerd.

Samenvatting taxatierapport 2023
“De carrosserie is gerestaureerd en verkeert in een uitstekende staat. Wij constateerden geen beschadigingen aan de carrosserie. Wij hebben geen sporen van ingrijpende schadeherstellingen geconstateerd. Het voertuig is geheel voorzien van een nieuwe laklaag. De kleur van het voertuig is origineel. Het spuitwerk aan het voertuig is op professionele wijze uitgevoerd. De ruit- en portierrubbers zijn in zeer goede staat De chroom- en aanbouwdelen verkeren in een zeer goede staat. De wielophanging is origineel. Visueel waren hieraan geen gebreken waarneembaar. Wij hebben geen overmatige speling geconstateerd aan de stuurinrichting De stuurinrichting is origineel. Het voertuig is aan de voorzijde voorzien van schijfremmen. Het voertuig is aan de achterzijde voorzien van trommelremmen. De remdruk is voldoende. De remleidingen zijn bij restauratie vervangen. Wij hebben geen gebreken aan de remmen geconstateerd. Het voertuig beschikt over verchroomde, stalen spaakvelg. Deze zijn origineel. De velgen verkeren in zeer goede staat. Banden Merk Vredestein Vredestein Type T-Trac 165/80 R15, profieldiepte 6 mm. De motor is gereviseerd en voorzien van 2 dwarsstroom vacuüm SU carburateurs De motor loopt zonder bijgeluiden. Het uitlaatsysteem van het voertuig is origineel en gasdicht. De versnellingsbak is origineel. De versnellingsbak functioneert naar behoren. Het voertuig beschikt over achterwielaandrijving. Wij hebben geen gebreken geconstateerd. Elektrische installatie: het betreft een 12-Volt installatie. De bedrading is origineel. De bedrading verkeert visueel in een goede staat. Het voertuig is voorzien van duplolampen. De glazen van de verlichting zijn onbeschadigd. De reflectoren zijn niet verweerd. Alle meters en klokken zijn origineel en functioneren naar behoren. Het interieur is origineel en laat zich als netjes en verzorgd omschrijven. Het voertuig is voorzien van lederen bekleding In de kleur rood. De bekleding is origineel en onbeschadigd. Het voertuig wordt in de zomer gebruikt. Het voertuig wordt in een inpandige garage gestald.

Extra's: Originele hoes voor de zijruiten. Originele afdekhoes voor het reservewiel. Lucas verstralers. Tonneau cover. De motor is voorzien van een elektrische ventilator en een elektronische ontsteking. De vloerbedekking is geheel nieuw. Het voertuig verkeert in een zeer goede staat. Aan het voertuig is duidelijk waarneembaar dat kosten noch moeite is gespaard om het voertuig in de huidige conditie te krijgen en te behouden.”

Advertentie

Referentie
TKV-367876
Publicatie
14-09-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
MGA
Bouwjaar
1960
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 40.900

Verkoper

Naam
Hub Gorissen
Adres

6463DH Kerkrade
Nederland

route plannen
E-mail
terug naar overzicht andere MG oldtimers
Classic Wheels Auctions - The opportunity to invest in your motoring experience
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Classic Car Stories - aankoop, verkoop, onderhoud, reparaties
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Catawiki online oldtimer veiling
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Claeys - oldtimer onderdelen
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers