Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1974 Mini Innocenti 1300

1974 Mini Innocenti 1300
€ 18.250

Delen

Advertentie

Referentie
TKV-367185
Publicatie
11-08-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Innocenti 1300
Bouwjaar
1974
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 18.250

Beschrijving


Komt met recente onderhoudsfacturen; rijklaar
Italiaans-Brits, het beste uit twee werelden tegen een aantrekkelijke prijs
Voorzien van sportief karakter: sportstoelen en vierpuntsgordels

De Mini, een kleine wagen met een groot verhaal. In 1959 wordt de Mini door autobouwer British Motor Corporation (Brits staatbedrijf en afgekort BMC) voorgesteld aan het brede publiek en het doel was duidelijk: een compact stadswagentje op de markt brengen dat charme uitstraalt. Dankzij The Beatles en het vervullen van hoofdrollen in talloze bekende films verwerft de wagen door de decennia heen een ware icoonstatus.

Alec Issigonis, Brits-Grieks auto-ontwerper bij BMC, is de geestelijke vader van de Mini. Hij was een man met een duidelijk doel voor ogen: een betaalbare, zuinige wagen op de markt brengen die efficiënt en vinnig is in de almaar groeiende steden. Die benadering, samen met het frivole design, zorgt voor een ware hype bij jongeren. Ook bij modebewust volk valt de Mini erg in de smaak, het komt zelfs zo ver dat John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr – álle bandleden van The Beatles – echt pronken met hun eigen Mini’s. In 1969 bekleedt dit autootje dan weer de boegbeeldrol in de film The Italian Job, een film waarin bankovervallers de arm der wet van zich afschudden in een Mini als vluchtauto. In alle Mr. Beanfilms wordt een groengele Mini uit 1977 gebruikt om Mr. Beans onhandige en stuntelige karakter te beklemtonen.

Van de Mini werden oorspronkelijk meerdere carrosserievarianten geproduceerd. Zo was er een sedan, een stationwagen, een bestelwagen en zelfs een pick-up. Het succes van deze, in deze context, atypische varianten is van korte duur. Ook het succes van merknaam Mini tout court slinkt in de jaren ’80 en de verkoopcijfers dalen zienderogen door bikkelharde concurrentie van andere automerken. British Leyland, het vroegere BMC dat onder andere ook Jaguar, Rover, Triumph en MG bezit, kampte derhalve met ernstige financiële problemen en besluit zich in 1986 te herstructureren, en te privatiseren, onder de naam Rover Group. In 1994 verkoopt Rover Group de merknaam aan BMW die zeven jaar later, in 2001, een herdachte versie van de Mini op de markt bracht. Dat doet BMW vandaag nog steeds, met respect voor de Mini’s bakermat, in de vorm van een aantal verschillende mogelijkheden: een cabrio, een volledig elektrische uitvoering, een hybrideversie, een sportversie en zelfs een stationwagen.

Zoals vermeld was het de bedoeling om een stadsautootje te bouwen dat compatibel was aan het verkeer in steden. De ruimte die men had moest zo optimaal mogelijk benut worden, en dat was een uitdaging in het midden van de 20e eeuw. De jaren ’50 worden vaak beschouwd als zijnde een kantelpunt in de autotechnologie, daar heeft de Mini ook aan bijgedragen: voorwielaandrijving in combinatie met een dwarsgeplaatste, en dus plaatsbesparende, motor en een hoge wendbaarheid die toch niet mocht inboeten aan comfort en baanligging.

Vandaag is de pre-BMW Mini een gegeerde oldtimer, niet alleen bij oldtimerliefhebbers. Het schattige en kwetsbare ontwerp verovert iedereens hart.

Mini Innocenti

Niet enkel werd de Mini in Groot-Brittannië waarlijk op handen gedragen, figuurlijk dan, ook in Italië waren de ogen niet weg te slaan van de Mini. Wat zijn succes er in de weg stond was het protectionistische beleid, vooral op de auto-industrie, maar daar wisten de Britten wel wat op te vinden. In 1965 sloot BMC een overeenkomst met het alleskunnende Innocenti, een Italiaans bedrijf dat werd opgericht in 1931 en naar verluidt koelkasten, motorfietsen en auto’s bouwde in licentie. Middels deze samenwerking kon men de Mini de Italiaanse markt in duwen en tegen een concurrentiële prijs aanbieden.

Vanaf het begin was de Mini niet veel anders dan de bakermat-Mini. De vroegste editie werd geleverd in kit, al snel stapte men daarvan af. De Mini Innocenti wordt gebouwd tot 1993 en het enige wat ie behoudt na een facelift in 1975 is nagenoeg zijn modelnaam.

De Mini Innocenti, die onder toezicht van BMC werd gebouwd van 1965 tot 1975, is vandaag niet minder gegeerd dan de Britse Mini. Er zijn wat technische verschillen waar liefhebbers waarlijk op kicken. Een blikvanger is en blijft ie.

Technische gegevens:

Carrosserie

Lengte (cm): 307
Breedte (cm): 144
Hoogte (cm): 134
Wielbasis (cm): 204
Gewicht (kg): 690

Mechaniek

Motor: 1275 cc viercilinderlijnmotor voorin
Kleppen: 8
Benzinesysteem: 2 SU-carburators
Versnellingsbak: 4-traps manueel
Overbrenging: FWD
Links gestuurd
Maximum vermogen: 63 pk (47 kW) bij 5800 t/m
Maximum koppel: 98 Nm bij 5800 t/m
Topsnelheid: 157 km/u

**vraag ons expertiseverslag via e-mail voor alle details in alle transparantie**

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-367185
Publicatie
11-08-2023
Categorie

Kenmerken

Merk
Model
Innocenti 1300
Bouwjaar
1974
Versnellingen
manueel
Vraagprijs
€ 18.250

Verkoper

Naam
Oldtimerfarm
Adres

Steenweg op Deinze 51C
9880 Aalter
Belgiƫ

route plannen
Telefoon
0472401338
+32472401338
E-mail
terug naar overzicht andere Mini oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Classic Car Stories - aankoop, verkoop, onderhoud, reparaties
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Catawiki online oldtimer veiling
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
Claeys - oldtimer onderdelen
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Catawiki online oldtimer veiling
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Classictours - reizen op maat van oldtimerfanaten
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Catawiki online oldtimer veiling
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers