Te koop - Auto's

Hupmobile Model M Lex Classics Waalwijk

Gepost op:
13-01-2017
Merk:
Type:
MOdel M Roadster
Bouwjaar:
1929
Prijs:
€ 89.500
Details:
De Hupmobile was een Amerikaans automerk van 1909 tot 1941, opgericht door Robert C. Hupp, een voormalig werknemer vanOldsmobile en Ford.

In 1911, amper twee jaar na oprichting, verliet Hupp de firma door onenigheden met zijn financiële partners. Zijn latere pogingen om wagens te bouwen, zoals de RCH, de Hupp-Yeats Electric, de Monarch en de Emerson waren geen succes. De Hupp Motor Corporation werd echter wel een succes, onder het beleid van zijn toenmalige partners.

De hupmobiles werden gebouwd in Detroit, Michigan en nadat het bedrijf de Chandler-Cleveland Motors Corporation in 1928 overnam vanwege hun hogere productiecapaciteit werd de productie voortgezet in Cleveland.

Vanaf 1930 ging het langzamerhand bergafwaarts met het merk. Het bedrijf maakte dezelfde fout als veel andere autobouwers in die tijd; door het aanbieden van veel verschillende modellen, in een poging zo veel mogelijk kopers aan te trekken, bleven de productiekosten te hoog om veel winst te maken.

Eind jaren 30 en begin jaren 40, in een laatste poging om de fabriek te redden, gebruikte Hupmobile, in samenwerkingsverband met het merkGraham-Paige, de carrosserieontwerpen van de laatste Cord. Het bleek geen succes, de Graham Hollywood en de Hupmobile Skylark waren de laatste modellen gebouwd door de respectievelijke bedrijven. In totaal werden er ongeveer 561.464 hubmobiles gebouwd.

Door Lex Classics wordt te koop aangeboden deze prachtige en unieke Hupmobile Model M Roadster, uitgevoerd met een Rumble seat (extra zit achterin voor twee personen). Deze Hubmobile is uitgevoerd met een krachtige 5 liter 8 cilinder in lijn motor en een handgeschakelde versnellingsbak met 3 versnellingen vooruit. Lederen beige/grijs interieur met een beige luxe tappijtset en een fantastisch art-deco dashboard. De prachtige licht bruine softtop is ook voorzien van losse zijramen die eenvoudig gedemonteerd kunnen worden.

Deze Roadster heeft hele mooie details en is voorzien twee reserve wielen in de voorspatborden, prachtig gespoten RVS wielen, white wall banden, houten stuur, luggage rack met koffer aan de achterzijde en gegraveerde extra zijraampjes op voorruit. Deze Hupmobile werd in Paraguay compleet en zeer vakkundig gerestaureerd, een indrukwekkende fotoreportage van deze restauratie is bij ons aanwezig evenals een goed gedocumenteerde verkoopmap.

Deze Hupmobile is geregistreerd bij het Hupmobile register in Amerika en betreft slechts één van de vier geregistreerde exemplaren in deze uitvoering. Sinds 2000 is deze Hupmobile in het bezit van een Nederlandse verzamelaar, de auto staat op Nederlands kenteken. Op dit moment staat deze Roadster bij ons in de showroom en u bent van harte welkom deze te komen bekijken.


Als u meer informatie, gedetailleerde foto's of een afspraak wilt maken kunt u contact op nemen met Sjors Peters, via sales@lexclassics.nl of 0031-416-342474.

Lex Classics is al meer dan 16 jaar zowel nationaal als internationaal actief in de klassieke autobranche en is gespecialiseerd in het verkopen van Engelse sportauto's en exclusieve klassiekers. Gemiddeld hebben wij 50 geselecteerde klassiekers in onze showroom staan.

We hebben onze eigen werkplaats met 4 gespecialiseerde monteurs die dagelijks bezig zijn met het repareren en klaarmaken van klassiekers. Wij verkopen al onze auto's met een informatiemap met daarin zo veel mogelijk gegevens en historie. Lex Classics ligt in het Zuiden van Nederland, tussen Tilburg, Breda en 's-Hertogenbosch in. U bent altijd van harte welkom in onze showroom.

Het is ook mogelijk om deze auto in het buitenland te registreren, informeer naar onze mogelijkheden. Binnen Europa is er geen import belasting geldig, daarnaast kunnen we u ook helpen met transport.
Foto's:
1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop 1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop 1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop 1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop 1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop 1929 Hupmobile MOdel M Roadster te koop
Contact:
Lex Classics
Havenweg 22a
5145 NJ Waalwijk
Nederland
Tel. 0416342474
Gsm 0650660141